1590 kroner er gebyret fastsatt av Bymiljøetaten i Oslo.
Det innføres så raskt mulig etter at bystyret etter planen gjør det nødvendige vedtaket i kveld, skriver NRK.
Ifølge miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) er det både kostbart og tidskrevende å samle inn henslengte elsparkesykler.
– Å ta gebyr for opprydningsjobben er rimelig og rettferdig når kommersielle utleieselskaper kan tjene store penger på å bruke offentlig grunn, sier Berg til NRK.
Blir snublefeller
Elsparkesykler har blitt svært populært i norske byer de siste årene, men det har vært store problemer knyttet til at de kan settes fra seg hvor som helst. Mange ender opp som snublefeller for blinde og svaktsynte.
I Bergen innførte de inntauingsgebyr i fjor, men ifølge NRK har de ikke et fast gebyr per sykkel. Her får inntauingsfirmaet 1500 kroner per oppdrag pluss 250 kroner per sykkel om de tar med seg mer enn én.

Nå skal de tas
Vil innføre strengere regler
Statens vegvesen har foreslått en rekke nye tiltak for å regulere bruken av elsparkesykler, og et nytt regelverk for elsparkesykler har gått ut på høring.
Promillegrense, 12 års aldersgrense, hjelm for unge, og gebyr for flere personer på en elsparkesykkel er blant forslagene.
Skal du eller selskapene betale?
Så gjenstår det å se hvem som ender opp med det nye inntauingsgebyret.
I utgangspunktet er det eier av elsparkesykkelen som må betale, men Voi sier til NRK at de vil vurdere å sende regningen videre til brukere. Det kan også bli aktuelt å utestenge brukere som feilparkererer.