Ostesjokk: - Avskyelig!

Raser over EU-forslag.

TRØBBEL: Nye regler kan skape trøbbel for den franske osten camembert. Foto: AFP
TRØBBEL: Nye regler kan skape trøbbel for den franske osten camembert. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produsenter av den tradisjonsrike osten camembert er i harnisk da et forslag om nye emballasjeregler, kan sette en stopper for det klassiske «trehjulet» som osten pakkes inn i.

Det melder blant annet Le Monde.

De nye reglene går blant annet ut på at all tre-emballasje som er vanskelig å resirkulere, skal byttes ut med resirkulerbar plast og andre materialer innen 2030.

EU skal stemme over forslaget 20. november.

Kritikere peker blant annet på at treboksene som er lagd lokalt er bedre for planeten, enn plast «med olje fra Saudi-Arabia, som er lagd i Kina», skriver The Telegraph.

Leder for organisasjonen Fondation de la Mer, Sabine Roux de Bézieux støtter argumentasjonen, og kaller det nye forslaget «avskyelig».

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

Såpass mye bråk har det blitt at EU-kommisjonen har understreket at de nye reglene ikke hindrer bruk av den klassiske treboksen, men at gjenvinningen eller gjenbruken av dem må forbedres.

Kritikerne argumenterer tilbake at en slik logistikklinje vil være for kostbar å få i gang.

De frykter nå at de heller må bruke plast rundt osten, noe som de mener vil få osten til å svette.

- Over tid vil det endre produktets karakter, sier osteselger Daniel Bourgeois ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer