Julegavehandel på nett

Over 700 henvendelser etter fjorårets julenetthandel

Forbrukerrådet fikk flere klager på netthandel etter jul i fjor, deriblant svindelsaker. Her er rådene for å unngå nettfellene når du klikker hjem årets julegaver.

Foto: Hurst Photo/Shutterstock/NTB scanpix.
Foto: Hurst Photo/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Stadig flere nordmenn handler julegaver på nett. I desember i fjor handlet vi på nett for 4,1 milliarder kroner, ifølge tall fra Virke.

En undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for DNB viser at hele 75 prosent vurderer å kjøpe alle eller noen av årets julegaver via nettbutikker.

Det er særlig de unge og barnefamilier som planlegger å benytte seg av utvalget på Internett.

- Jeg tror flere velger å handle på nett for å unngå lange køer og stress. Tenk så deilig å kunne bli ferdig med hele gavelisten mens du sitter i sofaen, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Pass på svindelsider

Det dukker stadig opp nettsider som forsøker å lure oss, for eksempel ved at du ikke får varen eller at den ser helt annerledes ut enn den du bestilte.

- Hvis du vurderer å handle fra en side du ikke har handlet på før, bør du sjekke om den er trygg. Ved å finne anmeldelser fra andre, kan du både finne ut om siden er falsk og om kundene er fornøyde, sier Sandmæl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer