Salami med lakrissmak:

Overrasker med ny smak

Flere produsenter har begynt å benytte lakris som smakstilsetning i pålegg. Grilstad mener deres Jubelsalami med lakrissmak foreløpig har blitt godt mottatt.

PÅ VEI: En ny versjon av Jubelsalami er på vei inn i butikkhyllene. Den vil være tilgjengelig i butikk frem til påske. Foto: Privat
PÅ VEI: En ny versjon av Jubelsalami er på vei inn i butikkhyllene. Den vil være tilgjengelig i butikk frem til påske. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er godt kjent med pålegget Jubelsalami fra Grilstad. I disse dager prøver de seg med en ny variant - Jubelsalami tilsatt lakrissmak.

– I en tid med hjemmekontor og få muligheter til nye opplevelser ønsket vi å overraske øyet og ganen med en god og litt «gæren» smak, skriver merkevaresjef Kajsa Kristensen i en epost til DinSide.

Hun forteller videre at de prøvde ut flere forskjellige varianter, deriblant ingefær, trøffel, fennikel og chili, men at lakris tok en knepen seier hos «salami-ekspertisen» internt i Grilstad.

– Markedsføring

Kokk og Dagbladets matskribent, Christopher Sjuve, mener dette er ren markedsføring, og at det handler om å skape oppmerksomhet rundt et allerede kjent produkt.

– Dette er den ene store, kjente strategien som brukes med sterke merkevarer. Vi har sett det mange ganger før. Det er derfor vi plutselig får makrell i tomat med chilli og sånt, forteller han - og legger til:

- Det er et desperat grep for å få oppmerksomhet.

Sjuve har også tidligere skrevet om temaet på Dagbladet Mat, under overskriften « Dårlige nyheter: - Vi trenger ikke ny makrell-i-tomat»

– For det første vil lansering av en «nyhet» kaste glans på moderproduktet. Et sjokoladepotetgull får gjerne omtale, og blesten fører til mer oppmerksomhet - og salg - av det trauste potetgullet med salt og pepper, for eksempel. Den andre årsaken handler om hylleplass. Ulike merkevarer har en tilmålt plass i butikken. Men, den plassen kan ikke utelukkende fylles av bringebærsyltetøy eller makrell i tomat. Her må det lyse spennende utvalg og variasjon! Skrev han i en kommentar i forbindelse med produsentenes høstlanseringer i 2019.

Også professor ved Høgskolen i Kristiania, Runar Døving har tatt opp denne strategien tidligere, da Litago lanserte sjokolademelk med kanelsmak.

– Publikum har forbundet Litago med sjokolademelk i mange år. Ved å lansere noe overraskende, får de samtidig oppmerksomhet rundt sitt hovedbrand. Hvis en person ikke liker den nye smaken av kanel, kan de uansett lene seg til den vanlige sjokolademelken, sa han til Dagbladet da.

SØPPELDRONNINGEN: Amerikanske Alaina Wood (25) kaller seg @thegarbagequeen på Tiktok, og informerer om bærekraft. Video: Tiktok Vis mer

Skaper engasjement

På spørsmål om dette er et markedsføringsgrep, svarer Kristensen at det er helt riktig, og at de håper å skape engasjement med den nye varianten.

– Vi tenker det er sunt, godt og gøyalt med nye smaks- og sanseopplevelser og håper at så mange som mulig har lyst til å smake, sier hun.

Ifølge markedssjefen har de så langt fått tilbakemeldinger på at det er en uvanlig kombinasjon, men at folk som har smakt den mener den er «overraskende god».

Dette er imidlertid ikke den eneste salamipølsa med lakrissmak. Også det Sinsen-baserte pølsemakeriet Metervare AS, har lakristilsatt salami i sitt sortiment. Det er også observert en pizza toppet med lakrissalami.

Et annet påleggsprodukt med lakrissmak er fløtemysost fra Synnøve Finden. Denne ble lansert i 2019, og fikk en firer på terningen av lakrisgründeren Johan Bülow som testet osten for Dagbladet.

For de nysgjerrige er Jubelsalamien til Grilstad på vei inn i butikkhyllene i disse dager. Den vil ifølge produsenten være tilgjengelig i butikk frem til påske. Så vil tiden vise om det blir en større suksess med lakris i pølsa, enn med rosin ...

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer