Norgesferie

På do utendørs?

Det er ikke bare å sette seg på huk hvor som helst.

ÆSJ, BÆSJ: Dette er ikke et hyggelig syn å møte på tur i marka. I saken under lærer ekspertene deg korrekte dovaner når du mangler nettopp en do. Foto: Synne Kvam/Norsk Friluftsliv.
ÆSJ, BÆSJ: Dette er ikke et hyggelig syn å møte på tur i marka. I saken under lærer ekspertene deg korrekte dovaner når du mangler nettopp en do. Foto: Synne Kvam/Norsk Friluftsliv. Vis mer
Publisert

Nok en sommer hvor de fleste er på norgesferie gjør at skog, mark og fjell invanderes av ivrige turgåere - som stort sett er et gledelig syn.

Det som, derimot, ikke er gledelig er når turistene ikke vet hvordan de gjør sitt fornødne i naturen.

Selvfølgelig kan du bli dotrengt når du ikke har et do tilgjengelige, men selv om du er ute, er det ikke slik at du kan, ja, drite hvor som helst.

Bruk utedo om mulig

- Det er viktig å ta hensyn til andre turgåere, dyr og grunneier, og det er ikke hyggelig å komme til flytende dopapir og annet langs stien, sier rådgiver Tina Skare i Den Norske Turistforening (DNT) til Dinside.

Skare forteller videre at mange store utfartssteder har tilrettelagt med toaletter, som du bør bruke om mulig.

Bymiljøetaten i Oslo opplyser overfor Dinside at de har toaletter på flere av øyene i Oslofjorden, i tillegg til at de har satt ut en god del portable toaletter i marka.

Slik driter du i naturen

Det kan imidlertid hende at du ikke har et utedo tilgjengelig og eneste utvei er å sette deg på huk.

- Er dere en gjeng på tur som lager camp, kan det være greit å etablere en doplass for å samle aktiviteten, råder Skare i DNT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer