Pant den

Har du en falleferdig fritidsbåt bør du sjekke ut Miljødirektoratets ordning.

HUSK DETTE: Har du en båt som har sett bedre dager, kan du få vrakpant. Foto: NTB Scanpix
HUSK DETTE: Har du en båt som har sett bedre dager, kan du få vrakpant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Båtsesongen har allerede hatt sitt startskudd i store deler av landet og det er nok mange som har satt ut båten sin.

Men det gjelder nok ikke alle båteiere. Er du en av de som har en fritidsbåt som har sett bedre dager, kan du få penger for vrakpant og samtidig spare miljøet for farlige stoffer.

Miljødirektoratet har nemlig en ordning som gir deg 1000 kroner om du leverer fritidsbåten til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

- Kasserte fritidsbåter kan inneholde deler som kan skade miljøet. I tillegg kan det være farlige stoffer i båten, for eksempel fra bunnstoff i skrog. De fleste fritidsbåter i Norge er laget av komposittmaterialer. Dumping av slike båter i havet vil føre til nedbrytning som over tid fører til mikroplast i havet.

Ordningen gjelder båter på opptil 15 meter, som tilsvarer 49,25 fot. Mindre fartøy som seilbrett, kano, gummibåt med skrog og kajakk, inngår også i ordningen.

- Dekker behovet

DinSide har kontaktet Jone Rivrud Rygg, seksjonsleder for sirkulær avfallshåndtering i Miljødirektoratet, som forklarer at vrakpantordningen blir godt brukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer