Refleksdagen 2019

Pass opp for disse fotgjengerne

Det er mange som går rundt «i sin egen verden», ifølge Gjensidige.

BRUK ØYNE OG ØRER: Med musikk på ørene og blikket festet i mobiltelefonen, er det fort gjort å glemme omgivelsene sine. Har du ikke refleks i tillegg, kan du fort være ille ute. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard/NTB Scanpix.
BRUK ØYNE OG ØRER: Med musikk på ørene og blikket festet i mobiltelefonen, er det fort gjort å glemme omgivelsene sine. Har du ikke refleks i tillegg, kan du fort være ille ute. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det den såkalte Refleksdagen, og både Trygg Trafikk og forsikringsselskapene er ute og oppfordrer folk til å bruke refleks i høstmørket.

Ifølge en undersøkelse Trygg Trafikk har gjennomført, oppgir kun fire av ti at de alltid bruker refleks i mørket, og færre enn tre av ti gjør det ofte. Samtidig sier ni av ti at de mener refleks bidrar til færre farlige situasjoner i trafikken.

- Alle skjønner jo at refleks virker, men bare et fåtall har rutinen inne med å bruke refleks i mørket. Refleks i mørket bør være like selvfølgelig som bilbelte i bilen, sier kommunikasjonsrådgiver Ann-Helen Hansen i en pressemelding.

Se opp for de som «går i sin egen verden»

Gjensidige har også gjennomført en undersøkelse av refleksbruk, og de har funnet ut at fire av ti unge mellom 18 og 29 år har opplevd farlige situasjoner i trafikken fordi de «har gått i sin egen verden», altså med musikk på ørene og blikket festet i mobiltelefonen.

Da er det fort gjort å glemme omgivelsene sine. Har du dessuten ikke refleks, kan du fort være ille ute.

Veldig mange hører som regel alltid på musikk eller podkast når de beveger seg rundt i bybildet, og vi er mange som har opplevd å bli overrasket av biler vi dermed ikke har hørt komme, ifølge Gjensidige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer