Flytemadrass, badeleker, badeflamingo eller andre badedyr?

Pass på dette om ungene leker med badedyr på stranda

– Barn under 12 bør alltid være under oppsyn, selv om de kan svømme, sier livredningsekspert.

BADEFLAMINGO, FLYTEMADRASS ELLER ANDRE BADELEKER? Klart du skal ha det gøy i vannet, men små barn under 12 år bør alltid være under oppsyn - og innenfor en armlengdes rekkevidde, oppfordrer livredningsekspert. Det er fremdeles kaldt under vannskorpa, selv om det kanskje er 20 grader 10 centimeter i toppen - og det kan føre til panikk og farlige situasjoner dersom barna faller i vannet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BADEFLAMINGO, FLYTEMADRASS ELLER ANDRE BADELEKER? Klart du skal ha det gøy i vannet, men små barn under 12 år bør alltid være under oppsyn - og innenfor en armlengdes rekkevidde, oppfordrer livredningsekspert. Det er fremdeles kaldt under vannskorpa, selv om det kanskje er 20 grader 10 centimeter i toppen - og det kan føre til panikk og farlige situasjoner dersom barna faller i vannet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Badegleden og badelysten er på topp, og værgudene har vært særdeles vennligsinnet i store deler av landet den siste tiden.

Selv om mange satser på basseng i hagen om dagen, er det også et yrende folkeliv på strender og badeplasser - gjerne akkompagnert av et rikt «dyreliv» i form av eksotiske arter som rosa flamingoer og andre fargerike arter.

Dersom du har barn eller tenåringer som gjerne vil leke med badedyr på stranda, skal du imidlertid passe litt på:

– Det er klart man skal bade og ha det gøy med barna, men man bør være sammen med barnet. Selv om vannet i vika er varmt, er det kaldere bare 10 centimeter under vannflaten om barnet skulle flyte av gårde lenger ut – og det kan skape panikk dersom barnet faller i vannet, advarer Torill Estelle Hindmarch, fag- og kursansvarlig i Norges Livredningsselskap.

Også Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) advarer:

- Det har vært flere hendelser der barn og unge raskt blir ført vekk fra land av vind og strøm, dette kan skje FORT! Det er viktig å minne på at man må passe på når barn leker med disse produktene, sier Johan Marius Ly, avdelingsdirektør for forebygging og sikkerhet i DSB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer