CE-merking

Pass på!

Dersom du har et godt øye, kan du kanskje se at denne CE-logoen ikke er original?

FALSK: Ser du hvilke av disse merkene som er falsk? Det ene merket brukes dersom den tilfredsstiller de europeiske CE-kravene. Video: Embla Hjort-Larsen / Kristin Sørdal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det finnes en logo som nærmest er identisk med CE-merkingen, men ikke betyr det samme?

Ifølge Sikkerhverdag.no skal ikke CE-merkede produkter være til skade for menneskers sikkerhet og helse eller for miljøet. Når en produsent setter CE-merket på et produkt erklærer aktøren at produktet er sikkert og at dette kan dokumenteres.

Det er også ulike tilsynsansvar. Når det gjelder refleksvester er det for eksempel DSB, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som har ansvaret for refleksvester til privat bruk, mens Arbeidstilsynet har det for refleksvester som er beregnet på bruk i arbeidslivet.

- Bokstavene CE er en forkortelse på det europeiske fellesskapet – la Communautè Europèenne. Produkter som er CE-merket kan sirkulere fritt innenfor EØS-området, skriver de på deres hjemmesider.

Det kan imidlertid bety noe helt annet.

Det kinesiske «China Export»-merket er nemlig tilsynelatende likt CE-merket. Så likt at det med det blotte øyet kan være vanskelig å skille de to fra hverandre.

Nedenfor ser du de to ulike merkene, som bare skilles ved at den kinesiske versjonen har plassert bokstavene tettere inntil hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer