Pizzasjokk: - Som kylling

Den amerikanske giganten Pizza Hut har slått seg sammen med en tradisjonell restaurant i Hongkong. Resultatet skaper overskrifter.

SSSJOKKERENDE?: I Hongkong kan pizza- og slangeelskere få favorittene i én og samme rett. Foto: Pizza Hut
SSSJOKKERENDE?: I Hongkong kan pizza- og slangeelskere få favorittene i én og samme rett. Foto: Pizza Hut Vis mer
Publisert

Oreokjeks, banan og kiwi er bare noen av flere omdiskuterte og spesielle pizza-toppinger det har blitt skriverier om den siste tida.

Men de nokså uskyldige ingrediensene blekner sammenliknet med det nyeste påfunnet til den amerikanske pizzakjeden Pizza Hut.

I Hongkong i Kina har pizzagiganten nemlig slått seg sammen med en hundre år gammel restaurant, for å sette et moderne preg på en gammel og tradisjonell rett i landet, skriver CNN.

Resultatet? Slange-pizza.

Ifølge CNN serveres pizzaen blant annet med strimlet slangekjøtt, svart sopp og kinesisk tørket skinke. Alle ingrediensene er å finne i den tradisjonelle retten slangegryte.

Slangene som benyttes som topping er blant rasene ptyas korros, kjent som kinesisk rotteslange, og båndkrait.

- Vil utfordre smaksløkene

I en uttalelse fra Pizza Hut i Hongkong, heter det at «sammen med ost og kylling i terninger, blir slangekjøttet rikere på smak».

Videre opplyses det om at det «nærende kjøttet kan øke blodsirkulasjonen, en vanlig tro i tradisjonell kinesisk medisin».

Avslutningsvis hevder de at «slangekjøttet, sammen med pizzaen, vil opprettholde god helse og samtidig utfordre smaksløkene», gjengitt av CNN.

Restauranten den amerikanske pizzakjeden har slått seg sammen med, heter Ser Wong Fun. Spisestedet startet opp i 1895, og er kjent for sine slange-retter.

Nyhetskanalen opplyser om at slange-pizzaen ikke serveres med den tradisjonelle tomatsausen, men med abalonesaus - grovt oversatt til sneglesaus.

Ifølge et ordtak fra Sør-Kina, er det best å spise slangekjøtt når «høstvinden begynner å blåse». Da skal nemlig slangene ha fetet seg opp.

- Det er skummelt

CNN har snakket Hongkong-innfødte Rachel Wong. Hun har spist slangekjøtt siden barnsben av, og er positiv til Pizza Huts nyeste påfunn.

- Konsistensen er litt som kylling, men smaker som fisk og annen sjømat. Jeg elsker å spise et proteinrikt måltid om vinteren, sier hun.

Matelskeren Mabel Sieh, bosatt i storbyen, er heller skeptisk til den mildt sagt spesielle pizzatoppingen.

- Jeg synes det er skummelt. Slanger er ikke mat i mange kulturer, sier hun til CNN.

Karen Chan er daglig leder for Pizza Hut Hongkong og Macao. Til nyhetskanalen sier hun at:

- De ekstraordinære slangepizzaene tilbyr en perfekt balanse mellom alle smaker - både fristende og passende for denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer