Polar Ignite

Polar går etter Apple Watch

Den nye treningsklokken Ignite holder oversikten over både treningen og søvnen din.

POLAR IGNITE: Den nye treningsklokken til Polar, Ignite, har en berøringsskjerm med oppløsning på 240 x 240 piksler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POLAR IGNITE: Den nye treningsklokken til Polar, Ignite, har en berøringsskjerm med oppløsning på 240 x 240 piksler. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Polar Ignite er navnet på den nye treningsklokken fra den finske produsenten, og på papiret virker det som en minst like spennende lansering som fjorårets Vantage M og Vantage V. Nyheten inneholder mange av de samme funksjonene, men til en mye rimeligere pris.

Prisen starter på 1999 kroner – Vantage V koster over det dobbelte.

Det første du vil legge merke til er at skjermen er mindre, samtidig som at Polar Ignite har kun én knapp som i hovedsak fungerer som en tilbakeknapp. Alt annet gjør du med berøringsskjermen som har tydeligere og mer levende farger enn skjermen til Vantage V, og er mer i stil med klokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch.

Dette betyr at skjermen bruker mer strøm, og den er ikke alltid påslått, slik som Vantage V, så du må snu på håndleddet eller trykke på tilbakeknappen for å aktivere skjermen.

Polar Ignite bruker samme pulsmåler som Vantage M og V. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Polar Ignite bruker samme pulsmåler som Vantage M og V. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Polar Ignite er forholdsvis slank. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Polar Ignite er forholdsvis slank. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Tross prisen har Polar dyttet et hav av funksjoner inn i Ignite. Den har GPS, (kontiunerlig) optisk pulsmåler – samme type som Vantage V – støtte for en mengde sportsprofiler, skritt- og kaloriteller, VO2 max, telefonvarsler og Polars smarte treningsfunksjoner som Running Index, Running Program og Swim Metrics:

  • Running Program er en personlig og tilpasset treningsplan, basert på dine individuelle verdier. Treningsplanen tilpasser seg underveis i treningsperioden, og lærer av treningsdataene fra treningsøktene dine. Tren for 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton
  • Running Index gir et overslag over maksimalt oksygenopptak (VO2max) ved løping – en verdi som bidrar til å gi deg et bilde av hvor effektiv løpetreningen er og hvordan du kan forbedre maksimal aerob løpeytelse.
  • Swim Metrics sporer innendørs- og utendørssvømming med informasjon som svømmetak og distanse.

Én ting Polar Ignite ikke har, er støtte for apper, og mange vil nok savne mangelen på både betaling fra håndleddet og musikktjenester som Spotify. Både Apple Watch og Fitbit Versa har støtte for betaling og musikkavspilling direkte fra klokken.

Spesifikasjoner

Størrelse43x43x8,5mm
Vekt35g
SkjermIPS TFT-panel 240x240 piksler
MaterialeGlassfiber i en plastramme
KlokkeTid og dato, alarm med slumring, stoppeklokke og nedtelling
SensorerKompatible med Polar pulssensor
VanntetthetVanntett ned til 30 m, kan svømmes med
PosisjonGPS+GLONASS
TilkoblingBluetooth
BatteriOpptil 17 timer i trening med GPS og puls/5 dager med kontinuerlig puls
PrisFra 1999 kroner

Polar Ignite kommer i tre forskjellige utgaver:

  • Svart med sølvramme: 1999 kroner
  • Hvit med sølvramme: 2299 kroner
  • Gul reim med svart ramme: 2299 kroner

Det er mulig å kjøpe reimer separat for 249 kroner.

Fokus på trening, søvn og restitusjon

Med lanseringen av Ignite introduserer Polar de fire nyhetene Sleep Plus Stages, Nightly Recharge, FitSpark og Serene. Sett ut ifra disse funksjonene og designet, ser Polar Ignite mer ut som et alternativ til Apple Watch og Fitbit Versa/Ionic enn kanskje Garmins treningsklokker.

Sleep Plus Stages er en automatisk søvnsporer som gir innsikt i mengden og kvaliteten på søvnen, og er mer avansert enn søvnsporingen i Vantage M og V, som baserer seg på gitte tider som brukeren selv stiller inn.

«Polar Ignite komprimerer dette til en enkel, lettforståelig Sleep Score. Sleep Score informerer brukerne hvor godt de sov og kan også hjelpe dem med å lære hvordan daglige valg og livsstilsvaner påvirker søvn», skriver selskapet om funksjonen.

Polar Ignite leveres med silikonreim i enten svart, hvitt eller gult. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Polar Ignite leveres med silikonreim i enten svart, hvitt eller gult. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Nightly Recharge tar sporingen ett steg ekstra og kombinerer søvnsporing fra Sleep Score og autonome nervesystem (ANS) for å måle hvor godt restituert brukeren er fra trening og stress. ANS-måling er avhengig av hjertefrekvens, hjertefrekvensvariabilitet og pustefrekvens som skal vise hvordan dagens utfordringer har påvirket kroppen din

«Å kjenne kroppens restitusjonsstatus innebærer mye mer enn bare å vite om du har nok søvn natten før, og bare fordi du føler deg uthvilt, betyr ikke at kroppen din er fullstendig restituert», sier Mari Junttila, segmentansvarlig ved Polar, i en pressemelding.

Polar Nightly Recharge og Sleep Score. Foto: Polar
Polar Nightly Recharge og Sleep Score. Foto: Polar Vis mer

FitSpark er en ny treningsguide som gir brukeren en mer tilpasset veiledning. Guidene er basert på treningsnivå, -historie og nattlig restitusjon, altså Sleep Score og Nightly Recharge, og brukeren får forslag til øvelser innenfor kardio, styrketrening og utholdenhet. I tillegg til forslag på øvelser, viser FitSpark også hvordan øvelsene skal gjøres med en liten animasjon på klokken.

Slik er Polar FitSpark. Foto: Polar
Slik er Polar FitSpark. Foto: Polar Vis mer

Den siste nyheten er Serene, som gir guidede pusteøvelser som ifølge Polar «kan bidra til å balansere kroppen, bedre restitusjonen og hjelpe med bedre søvn».

Disse funksjonene er ikke tilgjengelig på Polar Vantage M og V, men den gode nyheten er at Sleep Plus Stages, Nightly Recharge og Serene blir tilgjengelig på de to modellene i en programvareoppdatering som ventes i oktober. Polar har også offentliggjort at Vantage-klokkene vil få støtte for Strava Live Segments i en oppdatering i desember. Du kan lese mer om de kommende oppdateringene på Polars støttesider.

Som du kan se, har vi fått inn Polar Ignite til test. Vi kommer tilbake med en test i løpet av sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer