Politiet i Tana skal belønne refleksbrukere

De heldige refleksbrukerne kan bli premiert med 200 kroner.

200 KRONER I BELØNNING: Bruker du refleks i Tana kommune i vinter, kan det lønne seg - i kroner og øre. Foto: NTB Scanpix
200 KRONER I BELØNNING: Bruker du refleks i Tana kommune i vinter, kan det lønne seg - i kroner og øre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bruk av refleks er vesentlig for å bli sett i vintermørket, er det liten tvil om. Likevel er det veldig mange som dropper refleksen når de ferdes i trafikken, nærmere bestemt rundt 7 av 10 nordmenn, ifølge Trygg Trafikk. Bruker du refleks - pass på at den faktisk synes.

Det vil politiet i Tana ha en slutt på, som nå skal gi en belønning til noen av de som faktisk bruker refleks.

Deler ut 200 kroner til refleksbrukere

Politistasjonen har fått bevilget trafikksikkerhetsmidler fra Fylkesmannen, som blant annet skal brukes til å belønne de som bruker refleks i vintermørket.

- Dette er vårt eget initiativ. Vi velger å premiere refleksbruk i håp om at folk begynner å bruke refleks og på den måten skjønner og gjør sine erfaringer med hvor viktig det er, sier Britt Elin Hætta Isaksen, politiførstebetjent ved Tana lensmannskontor til Dinside.

Hvem som vil bli premiert vil skje i form av en slags loddtrekning, hvor de først trekker sted, og så et tall, for eksempel tallet seks.

- Vi kjører da til stedet og teller til den sjette personen som har refleks på seg. Vedkommende får en belønning på 200 kroner, forteller politiførstebetjenten. Hun legger for ordens skyld til at dette ikke kan regnes som et lotteri da de ikke har noen form for økonomisk gevinst, og dermed er det fullt lovlig.

Ifølge NRK vil refleksaksjonen pågå frem til mars neste år.

- Positivt av politiet

Bakgrunnen for initiativet til politiet er at de erfarer at altfor mange slurver med refleksbruken, særlig ungdom, som i tillegg ofte bruker svarte klær og blir lite synlige i trafikkbildet.

Isaksen Hætta har tro på at dette vil gi økt refleksbruk i kommunen, ikke minst fordi det blir satt fokus på refleksbruk.

Ann-Kathrin Årøen, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, er veldig positiv til at politiet oppfordrer folk aktivt til å bruke refleks.

- Mange får seg nok en aha-opplevelse når politiet gir beskjed om å bruke refleks. Vi håper folk ikke glemmer det like etter, men faktisk fester refleks på både bagger og ytterklær, sier hun til Dinside.

Også Trygg Trafikks erfaring er at ungdommer generelt bruker lite refleks.

- De er egentlig ganske like oss voksne. Både unge og voksne hiver på seg en mørk ytterjakke og stikker avgårde i mørket, sier hun.

Hun oppfordrer foreldrene til å mase om refleksbruk selv om det ikke alltid er så populært.

- Men det er viktig fordi det kan ha så store konsekvenser å la være, understreker hun.

LES OGSÅ:
Slik vet Google hvor tett trafikken er
Så mange ruser seg i trafikken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer