Politiet i Tana skal belønne refleksbrukere

De heldige refleksbrukerne kan bli premiert med 200 kroner.

200 KRONER I BELØNNING: Bruker du refleks i Tana kommune i vinter, kan det lønne seg - i kroner og øre. Foto: NTB Scanpix
200 KRONER I BELØNNING: Bruker du refleks i Tana kommune i vinter, kan det lønne seg - i kroner og øre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bruk av refleks er vesentlig for å bli sett i vintermørket, er det liten tvil om. Likevel er det veldig mange som dropper refleksen når de ferdes i trafikken, nærmere bestemt rundt 7 av 10 nordmenn, ifølge Trygg Trafikk. Bruker du refleks - pass på at den faktisk synes.

Det vil politiet i Tana ha en slutt på, som nå skal gi en belønning til noen av de som faktisk bruker refleks.

Deler ut 200 kroner til refleksbrukere

Politistasjonen har fått bevilget trafikksikkerhetsmidler fra Fylkesmannen, som blant annet skal brukes til å belønne de som bruker refleks i vintermørket.

- Dette er vårt eget initiativ. Vi velger å premiere refleksbruk i håp om at folk begynner å bruke refleks og på den måten skjønner og gjør sine erfaringer med hvor viktig det er, sier Britt Elin Hætta Isaksen, politiførstebetjent ved Tana lensmannskontor til Dinside.

Hvem som vil bli premiert vil skje i form av en slags loddtrekning, hvor de først trekker sted, og så et tall, for eksempel tallet seks.

- Vi kjører da til stedet og teller til den sjette personen som har refleks på seg. Vedkommende får en belønning på 200 kroner, forteller politiførstebetjenten. Hun legger for ordens skyld til at dette ikke kan regnes som et lotteri da de ikke har noen form for økonomisk gevinst, og dermed er det fullt lovlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer