Politiet: - Urovekkende

Har gjort opp status etter sommeren.

BÅTLIV: Flere er tatt for ruskjøring på sjøen i sommer. Foto: NTB
BÅTLIV: Flere er tatt for ruskjøring på sjøen i sommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjøtjenesten har utstedt 63 forenklede forelegg for fart, 49 forelegg for manglende flyteplagg og 49 forelegg for manglende lanterner i løpet av sommeren.

I tillegg har 49 båtførere blitt tatt for å kjøre båt i ruspåvirket tilstand, melder Agder politidistrikt i en pressemelding.

Et velkjent problem når man er på stranden er at føttene blir fulle av sand som er umulig å få bort. Men et spesifikt produkt fjerner all sanden! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- De aller fleste som ferdes på sjøen er ute og hygger seg i finværet, kjører med forstand og tar sikkerheten på alvor. Men det er urovekkende at så mange likevel velger å kjøre båt i ruspåvirket tilstand. Vi oppfordrer båtfolket til å holde seg unna rus og alkohol, bruke flyteplagg og ellers vise hensyn til andre på sjøen slik at vi unngår ulykker og at liv går tapt, sier koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane.

Omlag 1800 båter er kontrollert mellom Risør i øst og Flekkefjord i vest gjennom sommeren.

De melder om flere alvorlige ulykker på sjøen i sommer, der en fikk dødelig utfall.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer