Passkaos i Norge

Politiet vil løse passkaos med SMS

Fra neste år vil folk få en SMS med en påminnelse når passet deres holder på å gå ut og automatisk få tilbud om en time for å fornye det.

PASSTRØBBEL: Fra og med neste år vil du få en SMS-påminnelse når passet ditt er i ferd med å utløpe. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix
PASSTRØBBEL: Fra og med neste år vil du få en SMS-påminnelse når passet ditt er i ferd med å utløpe. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og konstituert politidirektør Håkon Skulstad etter å ha diskutert de lange passkøene på Østlandet i et møte tirsdag.

– Fra 2020 vil vi sende SMS-varsling til de som må fornøye passet sitt i god tid på forhånd, cirka ett år. Der gir vi også tilbud om en time. På den måten ønsker vi å fordele utstedelsen av pass jevnt utover året, sier Skulstad til NTB

Han påpeker at veldig mange vil skaffe seg nytt pass på våren og forsommeren, mens få gjør det om høsten.

Flere tiltak

Politiet har alt gjort tiltak for å redusere den lange ventetiden for å få pass på Østlandet. Både i Oslo, Øst og Sørøst politidistrikter er det nå mulig å bestille time 90 dager fram i tid.

I tillegg økes bemanningen etter påske. Det blir utvidede åpningstider på hverdager og mulighet til å bestille pass også på lørdager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer