Pakkesporing

Posten hadde dataproblemer

Datasystemene til Posten har vært nede i løpet av onsdagen. Det fører blant annet til problemer med å få utlevert og sende pakker.

PAKKETRØBBEL: Posten har problemer med datasystemet, som fører til stans i utlevering av pakker. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
PAKKETRØBBEL: Posten har problemer med datasystemet, som fører til stans i utlevering av pakker. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 20. februar klokken 14.30: Rundt klokken 14 kunne Døvle i Evry melde at problemene var løst. Ifølge VG rammet IT-feilen også e-resept-systemet.

– Vi har hatt de fleste av våre datasystemer nede. Det betyr blant annet at folk ikke får hentet ut pakker eller registrert sendinger. Men det er fortsatt slik at man kan benytte seg av en «manuell løsning» og hente ut pakker hvis man har fått SMS med hylleplassering, sier pressesjef John Eckhoff i Posten til NTB.

Feilen har oppstått hos IT-leverandøren Evry.

– Vi fikk melding om en teknisk feil klokka 11.25. Den berører flere av våre kunder og fører til forstyrrelser i nettverkstilkoblingen. Vi har teknikere på plass som jobber på spreng med å løse dette problemet. Vi beklager til alle som er berørt av hendelsen, sier pressesjef Elise Døvle i Evry.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer