Potetgull-tabbe: - Ikke spis!

Britiske Dawn Sagar kan ha knasket i seg 1,2 millioner norske kroner.

OOOPS: Dawn Sagar knasket i seg det hjerteformede flaket - uvitende om den svimlende premiepotten. Foto: Privat/Dawn Sagar
OOOPS: Dawn Sagar knasket i seg det hjerteformede flaket - uvitende om den svimlende premiepotten. Foto: Privat/Dawn Sagar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hvordan en million kroner føles? Trolig salt og knasende, skal man tro britiske Dawn Sagar fra Oswestry i Shropshire.

Sagar hadde kjøpt seg en pose med salt potetgull fra produsenten Walker's. Blant de mange og vanlige potetgullflakene, fant hun en hjerteformet potetbit.

- Du spiste den vel ikke?

Ifølge kvinnen selv fisket hun opp mobilen og knipset et bilde av det noe uvanlige flaket.

- Jeg hadde lunsjpause og spiste en pose chips. Plutselig så jeg et hjerteformet potetgull, så jeg tok bilde av det og sendte det på Snapchat, sier Sagar til BBC.

- Jeg skrev «elsker deg, Valentine's Day», og sendte bildet til vennene mine.

Og så puttet hun flaket i munnen.

Litt for seint rant det inn meldinger fra vennene som hadde mottatt bildet.

«Du spiste den vel ikke?», skrev flere.

«Jo, hvorfor ikke?», skal Sagar har svart.

Så ble hun gjort oppmerksom på den gedigne feilen.

IKKE SPIS: Dette hjertet kunne kanskje ha gitt Dawn Sagar 100 000 britiske pund. Foto: Privat/Dawn Sagar
IKKE SPIS: Dette hjertet kunne kanskje ha gitt Dawn Sagar 100 000 britiske pund. Foto: Privat/Dawn Sagar Vis mer

1,2 millioner kroner

I forbindelse med valentinsdagen i februar, hadde potetgullprodusenten Walker's en konkurranse. Personen som finner potetgull-flaket som likner mest på et hjerte, kan stikke av med hele 100 000 britiske pund, skriver BBC.

Med dagens kurs tilsvarer premien svimlende 1 248 000 norske kroner.

«Vi gir bort hele 100 000 pund til en heldig vinner som finner det beste hjerteformede flaket i Walkers-posen (...) Dommerene våre ser etter hvor mye flaket ditt likner den faktiske symmetriske hjerteformen som vi alle kjenner og elsker», skriver Walkers på sine nettsider.

VAGINA-CHIPS: Dagbladet spurte folk på gata og i redaksjonen hva de synes om potetgull som skal smake som vagina. Reporter: Nora Skavhaug/Dagbladet TV Vis mer

Videre står det skrevet at hjertet må være uberørt og intakt.

Sagar fant igjen posen i søpla, men ga fort opp håpet om millonpremien.

- Jeg ble utrolig skuffet der og da. Men det er ikke noe å gjøre med det, sier hun. Nå blir britens potetgullblemme bredt omtalt i utenlandske medier.

En talsperson for Walker's sier til BBC at det var leit å høre om Dawn Sagars feiltak, men at det ikke er for seint. Konkurransen er trolig fortsatt i gang.

La ut video av glippen

I februar omtalte Dagbladet en TikToker som ved et uhell spiste det veldig spesielle hjertet - mens han filmet.

Etter at han la ut videoen, ble han raskt nedrent av kommentarer fra følgerne sine, som påpekte fasongen på potetgullet han spiste.

- Stopp det dere driver med. Dette er en nødsending. Jeg tror jeg kan ha spist et potetgull-flak til en verdi av 100 000 pund, sa Cory i en oppfølgingsvideo 8. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer