Praktisk alpinstøvel

Dahu-støvelen er perfekt for deg som ikke vil humpe rundt på afterski.

ISPO-VINNER: Dahu-støvelen vant prisen for "årets produkt" innen kategorien for ski på sportsmessen ISPO.  Foto: Dahusports.com
ISPO-VINNER: Dahu-støvelen vant prisen for "årets produkt" innen kategorien for ski på sportsmessen ISPO. Foto: Dahusports.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er ikke av de mest drevne afterskierne, men har sett vår andel av alpinister dundre ustøtt rundt i digre alpinstøvler mens de søler øl og hoier med til gladharry afterskimusikk.

Hva vet vi, kanskje noe av sjarmen faktisk er å humpe rundt i alpinstøvler etter en lang i dag i bakken?

Alpinstøvel og vintersko

Vel, tilhører du de som liker å gå i mer komfortable sko, men som synes det er et herk å stikke innom rommet for å skifte? Da er vinneren innen kategorien «ski» på verdens største sportsmesse, ISPO, muligens noe for deg.

Les: Alpinstøvlene som bokstavelig talt sitter som støpt

Det skal være lett å få støvelen av og på skjelettet.  Foto: Dahusports.com
Det skal være lett å få støvelen av og på skjelettet. Foto: Dahusports.com Vis mer


Dahu Ski Boot er støvelen som har et luftig ytre skjelett (eksoskjelett). Dette kan du enkelt ta av og på unisex-vinterstøvelen med pustende og vanntett membran som du har inni skjelettet.

Det er to spenner på sidene og en fram- og bakdel på skjelettet som du kan hekte av og på, og som sørger at støvelen forhåpentligvis sitter som støpt inni skjelettet.

Lett

Den sveitsiske produsenten hevder at Dahus totalvekt er 30 prosent mindre enn vanlige alpinstøvler, men at skjelettets stivhet sørger for optimal overførsel fra støvel til ski.

Tanken er at du hele tiden kan velge i mellom å stå på slalåm eller bruke de som vanlige vinterstøvler når du skal gå på tur eller når du skal på restaurant. Eller mer sannsynlig: Rett på afterski.

Og de er ikke minst praktiske for de som kjører til en skidestinasjon og skal rett opp i bakken.

Les også: Liker du Pink Floyd? Da vil du elske disse slalåmskiene

La skjelettet bli værende på skiene

Produsenten sier at man bare kan etterlate skjelettet på skien mens du durer inn på afterskien. Så er det vel bare å håpe at ingen stjeler skjelettet mens du skåler.

Foto: Dahusports.com
Foto: Dahusports.com Vis mer


Dahu-støvelen produseres i Italia og er nettopp lansert i skidestinasjoner som Sveits, Østerrike, Italia, Tyskland og Frankrike. Vinterskoen og skjelettet kan kjøpes separat til henholdsvis 2.000 og 3.800 kroner, eller samlet for rundt 5.000 kroner. Det skal også være mulig å leie skjelettet på destinasjoner i disse landene.

Dahu-grunder Nicolas Frey sier til DinSide at de er i samtaler med en norsk distributør og at skoene vil være tilgjengelig i Norge fra og med neste sesong.

Her kan du se hvordan skoen skal brukes:

Les mer om: sko, vinter, ski og alpint

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer