Praktisk vannflaske fra Vapur

Hvis den er god nok for de som drar på seriøse ekspedisjoner, gjør den sikkert jobben på småturer også.

Vekten er 77 gram, og når flasken er tom er det bare å brette den sammen rundt det 18 centimeter lange filteret og putte den i sekken. Foto: Produsent
Vekten er 77 gram, og når flasken er tom er det bare å brette den sammen rundt det 18 centimeter lange filteret og putte den i sekken. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha nok vann er viktig uansett hvor lang eller kort turen skal være, og lite er mer irriterende enn drikkeflasker som er for tunge, går lett i stykker, eller tar for stor plass i sekken.

Vapurs drikkeflasker er av den myke typen, noe som gjør at de er lette, og ikke minst tar langt mindre plass når du skal på tur. Når innholdet er tømt er de også så små at de enkelt kan rulles sammen og puttes i ytterlommen på klærne dine.

Det er imidlertid på innsiden at denne modellen skiller seg ut.

Andre rare flasker? Her er en du kan fiske med

Vapur MicroFilter

I selve sugerøret sitter det nemlig et rensefilter som luker bort de verste uhumskhetene fra vannet.

Nå er jo vi nordmenn vanligvis heldige med vannkvaliteten, men skal du fylle opp flasken i de dype skoger er det jo greit å vite at filteret, i følge produsenten, luker bort ubeskjedne 99,9999 prosent av bakteriene, og 99,9 prosent av parasittene som kan skjule seg i vannet.

Også i Norge bør du være obs: Se ned før du drikker vann i naturen

Det passive filteret gir dog ingen beskyttelse mot virus, da må det sterkere midler til. Fordelen med Vapurs system er imidlertid at selve rensingen ikke medfører noen ekstrajobb. Her er det altså bare å fylle på vann og drikke. Med andre ord: Så lenge det kommer vann ut av sugerøret er det renset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer