El-sparkesykler:

Prisene nesten halvert siden mars

Interessen har skutt i været, melder Prisjakt.

POPULÆRE: Elektriske sparkesykler er svært mye søkt etter hos prissammenligningstjenestene Prisjakt og Prisguide. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRE: Elektriske sparkesykler er svært mye søkt etter hos prissammenligningstjenestene Prisjakt og Prisguide. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Etter at VOI var først ut med å tilby utleie i Oslo i mars, har også etterspørselen etter å eie en el-sparkesykkel eksplodert. Gjennomsnittsprisen på de mest populære modellene har frem til i dag sunket med 45 prosent, sammenlignet med prisene ved lansering, forteller daglig leder i Prisjakt, Are Vittersø.

Han kan også rapportere om at antall søk etter elektriske sparkesykler har femdoblet seg på bare et halvt år.

Populært i storbyene

Særlig i hovedstaden og øvrige store norske byer har el-sparkesykkelen blitt en stadig mer synlig del av bybildet – på godt og vondt.

Mens mange gleder seg over å komme seg raskt fra A til B for en rimelig penge, er andre lei av at slike kjøretøy ofte ligger strødd både her og der.

For bare et par uker siden tok samferdselsminister Jon Georg Dale til orde for å regulere bransjen strengere dersom de ikke finner noen bedre løsning på parkering.

Prisene for å leie slike sparkesykler varierer litt mellom selskapene, og også basert på etterspørselen, der prisene ofte er lavere når det regner eller av andre årsaker er lav etterspørsel. Som regel kan man regne med en tier i oppstartsavgift pluss et par-tre kroner i minuttet, som da fort utgjør 20-30 kroner for en liten tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer