Fredagstacoen kan bli langt dyrere for den jevne forbruker framover. Foto: Gorm Kallestad/NTB
Vis mer
NTB
Publisert
Kjøtt og egg har allerede blitt langt dyrere det siste året, og fra 1. juli settes den gjennomsnittlige engrosprisen opp med fire kroner kiloen.
Det har konsernstyret i Nortura avgjort, skriver Nationen.
STEKING: Dersom kjøttdeigen din alltid blir perfekt stekt er ikke dette noe for deg. Men sliter du med at dårlig, utvannet kjøttdeig gjør fredagstacoen trist, da bør du ta en titt på videoen! Video: Embla Hjort-Larsen.
Vis mer
Det er nemlig kjøttgiganten som har ansvaret for å styre prisutviklingen på kjøtt og egg. Fire kroner utgjør 5,65 prosent, og kommer på toppen av en ekstraordinær prisøkning i vinter og den ordinære justeringen et halvår tidligere.
Dermed har prisen på flere typer kjøtt økt med mellom 13 og 17 prosent på ett år. For svin er prisøkningen 16,9 prosent, for storfekjøtt 12,8.
For egg blir det en prisøkning fra 1. juli på 80 øre kiloen.
Last ned appen vår
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.