Hvordan fjerne flått

Prøv dette mot flåtten

Ta med deg denne på tur.

FLÅTT: Etter en tur i skogen er det veldig lurt å sjekke seg for flått når man har kommet hjem. I tillegg til det kan og være lurt å finne fram en klesrulle. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer og mange opplever nå et uønsket møte med flåtten. Det finnes heldigvis noen tips for å unngå den.

For eksempel å bruke klesrulle på klærne etter skogsturen.

- Klesrulle kan fungere for å ta bort flått som kravler på klær, sier seniorforsker Arnulf Soleng i Folkehelseinstituttet, seksjon for skadedyrkontroll.

- Vi bruker klesrulle for å fjerne flåttlarver av «flaggene» vi bruker under flåttfangst. Flaggene våre er laget av flanell, og der fester flåtten seg godt, legger han til.

Rulle flåtten av

Flåtten setter seg gjerne ikke med en gang, og det kan derfor lønne seg å gå over klærne med en klesrulle.

Når det kommer til kjæledyret kan det være litt vanskeligere å oppdage flåtten.

- Hvis kjæledyret godtar at man bruker klesrulle på pelsen, kan sikkert det også til en viss grad fungere. Men flåtten vil fort kravle inn i pelsen mot huden, og dermed kanskje ikke være så lett å få fanget på rullen. Det er uansett lurt å se nøye gjennom pelsen på kjæledyret, forklarer Soleng til DinSide.

Forskjell fra klær

Hvor lett det er å fjerne flåtten kan variere ut fra hvilke klær du bruker. På glatte klær vil imidlertid flåtten ha det vanskelig for å holde seg fast, og den ramler fort av bare av at man rister på klærne eller stryker over dem med hånden eller en børste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer