Hvordan sjekke om man fortsatt har promille?

Prøv vår promillekalkulator

Vært i selskap og lurer på når du er kjørbar igjen? Prøv Dinsides promillekalkulator.

IKKE KJØR FOR TIDLIG: Vår kalkulator forteller deg når alkoholen er ute av kroppen. Foto: Shutterstock /NTB Scanpix
IKKE KJØR FOR TIDLIG: Vår kalkulator forteller deg når alkoholen er ute av kroppen. Foto: Shutterstock /NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du usikker på om du fortsatt har promille, kan Dinsides promillekalkulator gi deg en indikasjon på dette, den finner du nederst i artikkelen.

Kalkulatorens mulige svakhet er at den krever en viss hukommelse, for du må huske hva du har konsumert, og alkohol gjør som kjent at korttidshukommelsen kan svekkes en smule. Likevel vil kalkulatoren kunne gi deg en indikasjon på om du fortsatt har promille, eller ikke.

Hva er promille?

Promille beskriver alkoholkonsentrasjonen du har i blodet, nærmere bestemt gram alkohol per kilo (eventuelt liter) blod. 1 promille betyr at blodet inneholder cirka 1 gram alkohol per kilo (eventuelt liter) blod, skriver Folkehelseinstituttet (FHI).

Når kan man kjøre bil?

Skal du kjøre bil etter inntak av alkohol, går Vegtrafikklovens grense på 0,20 promille.

Den generelle tommelfingerregelen er at du bør vente i minimum 12 timer etter at du sluttet å drikke alkohol, til du setter deg bak rattet.

Prøv vår promillekalkulator

I vår promillekalkulator fyller du inn hvor mye du har drukket av forskjellige typer drikke, og hvilket klokkeslett du startet og sluttet å drikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer