Ribbe-eksperiment:

- Provoserte mer enn jeg trodde

Prisjakt har kåret «airfryeren» til årets julegave. TikTok-kokken sjekket like gjerne om den også duger til å tilberede juleribba. Det falt ikke i god jord hos alle.

TOK ÉN TIME: Slik så det ut da Kristoffer Kaayne Kaalsaas skulle tilberede svineribba i airfryeren. Video: Kristoffer Kaayne Kaalsaas. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det skulle ha vært ulovlig». «Det blir bare ikke det samme».

Dette er blant reaksjonene som ramlet inn i kommentarfeltet under videoen Kristoffer Kaayne Kaalsaas (34) fredag publiserte til sine 266 000 følgere på TikTok.

Det var etter å ha blitt tipset av flere at Kaayne Kaalsaas bestemte seg for å prøve airfryer, på norsk kalt luftfrityrkoker, til å steke ribbe. Prisjakt.no har kåret airfryeren til årets julegave.

Videoen er i skrivende stund sett nesten en halv million ganger. Nær 24 000 personer har trykket «like» på videoen, men den har også høstet mye kritikk:

- Den provoserte veldig i kommentarfeltet - mer enn jeg trodde den skulle, sier 34-åringen til Dagbladet.

- Overraskende saftig

Han beskriver nordmenn som «ganske konservative» i høytida.

- Det er ikke så lett å få dem til å gjøre noe annet på julaften. Men mange sier at en annen oppskrift jeg la ut, av en BBQ-ribbe, er noe av det beste de har spist.

Kaayne Kaalsaas understreker at luftfrityrkokeren ikke først og fremst er valgt for å gi den beste smaken på ribba.

Han mener imidlertid den er et godt alternativ til stekeovnen når strømprisene skyter til værs. Tilbredingen tar nemlig bare én time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer