Ribbe-eksperiment:

- Provoserte mer enn jeg trodde

Prisjakt har kåret «airfryeren» til årets julegave. TikTok-kokken sjekket like gjerne om den også duger til å tilberede juleribba. Det falt ikke i god jord hos alle.

TOK ÉN TIME: Slik så det ut da Kristoffer Kaayne Kaalsaas skulle tilberede svineribba i airfryeren. Video: Kristoffer Kaayne Kaalsaas. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det skulle ha vært ulovlig». «Det blir bare ikke det samme».

Dette er blant reaksjonene som ramlet inn i kommentarfeltet under videoen Kristoffer Kaayne Kaalsaas (34) fredag publiserte til sine 266 000 følgere på TikTok.

Det var etter å ha blitt tipset av flere at Kaayne Kaalsaas bestemte seg for å prøve airfryer, på norsk kalt luftfrityrkoker, til å steke ribbe. Prisjakt.no har kåret airfryeren til årets julegave.

Videoen er i skrivende stund sett nesten en halv million ganger. Nær 24 000 personer har trykket «like» på videoen, men den har også høstet mye kritikk:

- Den provoserte veldig i kommentarfeltet - mer enn jeg trodde den skulle, sier 34-åringen til Dagbladet.

RIBBE: Dagbladet-kokk Christopher Sjuve med enkel guide til hvordan du får svoren sprø på juleribba. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Overraskende saftig

Han beskriver nordmenn som «ganske konservative» i høytida.

- Det er ikke så lett å få dem til å gjøre noe annet på julaften. Men mange sier at en annen oppskrift jeg la ut, av en BBQ-ribbe, er noe av det beste de har spist.

KJENT PÅ TIKTOK: Kristoffer Kaayne Kaalsaas sluttet i jobben sin for å lage mat på video-plattformen. Foto: Privat
KJENT PÅ TIKTOK: Kristoffer Kaayne Kaalsaas sluttet i jobben sin for å lage mat på video-plattformen. Foto: Privat Vis mer

Kaayne Kaalsaas understreker at luftfrityrkokeren ikke først og fremst er valgt for å gi den beste smaken på ribba.

Han mener imidlertid den er et godt alternativ til stekeovnen når strømprisene skyter til værs. Tilbredingen tar nemlig bare én time.

- Jeg var litt skeptisk til å begynne med, men etter å ha sett andre gjøre det måtte jeg teste det. Det er ikke den beste ribba jeg har smakt, men den ble overraskende saftig. Den ble helt gjennomstekt, svoren ble hard, men kanskje ikke luftig og sprø, sier 34-åringen, som triller tre på terningen.

TABBE: Denne ribbe-tabben bør du unngå på julaften. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Må utvikles

Kaayne Kaalsaas synes airfryer-ribba er et godt alternativ når man har dårlig tid, eller når man er fire personer eller færre.

Selv er han ikke rigid på at tilbereding av julematen skal følge en bestemt mal. Matinfluenseren utfordrer heller folk til å åpne for å endre på tradisjonene.

- Jeg begynner jo å lure når ribba folk spiser på julaften smaker kjedelig, men de fortsetter å spise den bare fordi det er tradisjon. Tradisjoner kommer jo fra et sted, og de utvikles hele tida av nyere generasjoner - enten man vil det eller ikke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer