Pommes frites

Rammes

Sommerens tørke kan føre til «potetkrise» i Europa.

POMMES FRITES: Årets poteter er mindre enn normalen. Det kan føre til kortere frites. Foto: Shutterstock/NTB
POMMES FRITES: Årets poteter er mindre enn normalen. Det kan føre til kortere frites. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Hetebølge og rekordvarme er noen av ordene som preget overskriftene i avisene i sommer, med farlig høye temperaturer i en rekke land.

Ifølge NASA har det ikke vært tørrere i sørvestlige USA på 1200 år.

Dystre utsikter

Også Europa er rammet av høye temperaturer, deriblant Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland som står for store deler av potetproduksjonen i Europa.

Ifølge analytikere i World Potato Markets kan tørken føre til at potetproduksjonen i Europa blir lavere enn i tørkeåret 2018.

I slutten av august uttalte det tyske landbruksdepartementet at utsiktene til høstens potetavling er blitt drastisk forverret, mens i Frankrike forventes det en avling som er 20 prosent under normalen de siste 20 åra, ifølge den franske produksjonsgruppa UNPT.

Kan måtte endre størrelsen

Utfordringene i bransjen kan bety høyere priser på poteter for forbrukerne, men også pommes fritesen kan bli rammet på sin egen måte.

Årets poteter er nemlig mindre enn normalt, skriver EuracityTV, noe som kan føre til at franske bønder på nytt må forhandle om hvor lang en pommes frites skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer