Brannsikkerhet i lekeland

Rapport: Lekeland er ikke godt nok rustet mot brann

Brennbart materiale og lang evakueringstid er blant de nedslående funnene i ny undersøkelse av lek- og aktivitetssentre.

BRANNFELLE: Ny rapport avdekker at flere lekeland for barn ikke er så brannsikre som de burde. Hvordan skal foreldre få ut barna av trange apparater hvis det oppstår en nødsituasjon, for eksempel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BRANNFELLE: Ny rapport avdekker at flere lekeland for barn ikke er så brannsikre som de burde. Hvordan skal foreldre få ut barna av trange apparater hvis det oppstår en nødsituasjon, for eksempel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Rise Fire Research AS som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK).

Konklusjonen deres er at lekelandene ikke godt rustet mot brann.

Risehar gjennomgått brannkonsept for lekeland spredt i hele Norge, og det er ingen som skiller seg spesielt ut. De har anonymisert konseptene, så de ønsker ikke å gå ut med hvilke konkrete lekeland de har undersøkt.

Christian Sesseng i Rise sier til Dinside at de ville undersøke om brannstrategien for bygget tar hensyn til virksomheten i bygget, som i disse tilfellene lekeland og trampolinesenter.

- Og vi fant at de i veldig liten grad tar hensyn til virksomheten, understreker Sesseng.

Brennbare lekeapparater

Noen av funnene viser at innredningen i lokalene ikke er en del av det som tenkes på knyttet til hvilken brannsikkerhetsklasse bygget utformes etter.

I lokalene som brukes til lekeland og aktivitetssenter for barn, er det veldig mye som kan brenne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer