Utrydningstruede dyr:

Raser etter dette: - Forferdelig

Restauranten får så hatten passer etter dette.

VEKKER OPPSIKT: Restaurantens mat får folk til å sperre opp øynene. På bildet ser vi en fritert krokodille-fot. Foto: Jam Press.
VEKKER OPPSIKT: Restaurantens mat får folk til å sperre opp øynene. På bildet ser vi en fritert krokodille-fot. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert

- Fy faen. Dette er det verste jeg har sett i manns minne!

Slik lyder en av flere kommentarer etter at en japansk restaurant har vakt stor oppsikt internasjonalt den siste tida.

Det melder nyhetsbyrået Jam Press.

Restauranten, som heter Chinjuya og ligger i Yokohama i Japan, har satt fyr på nettet og fått så øra flagrer både en og to ganger tidligere. Nå har de altså provosert omverdenen igjen.

- Galskap

Det japanske spisestedet har gjentatte ganger fått kritikk for sine kontroversielle matretter. De serverer nemlig blant annet både spekkhoggere og piraja-sushi, som begge er utryddelsestruede arter.

I tillegg kan man oppdrive både bløtkokt villsvinefot og bjørnekjøtt stuet med fugleegg.

- Å støtte denne restauranten er galskap, ble det sagt første gang spisestedet var i søkelyset.

Nå har de altså oppdatert menyen igjen - med flere utrydningstruede dyrearter og amfibier.

Ifølge Jam og flere lokale medier kan man nå spise både snøhailever, ekorn-hode og innvoller, og axolotl - en svært sjelden meksikansk salamander. Sistnevnte er rødmerket som en «kritisk truet art».

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

Satte fyr på internett

Det var restauranten selv som informerte om de nye rettene i sine egne sosiale medier.

Det skapte ikke overraskende reaksjoner, og kritikken haglet i kommentarfeltet kort tid etter nyheten ble lansert, ifølge Jam.

- Dette er bare forferdelig. Hvordan kan denne restauranten fortsatt gå rundt, skriver en opprørt følger.

- Dette knuser hjertet mitt, skriver en annen.

Restauranten har ikke svart på kritikken, men det ser ikke ut til at de har noen planer om å endre på menyen.

- Dette spisestedet har vært sånn i årevis, og endrer seg neppe med det første, skriver en tredje ifølge Jam Press.

Mer om