Vegetar og vegan:

Raser mot Burger King: - Kvalmt!

Friterer vegetariansk og vegansk mat i samme olje som de friterer fisk og kylling.

RASER: Selv om maten er plantebasert er ikke vegetarburgerne på Burger King helt vegetarianske. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
RASER: Selv om maten er plantebasert er ikke vegetarburgerne på Burger King helt vegetarianske. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig lettere å velge vegetarisk eller vegansk, også på de klassiske burgerkjedene. Men ikke alle stiller samme krav til hvordan maten tilberedes.

For er det nok, at burgeren eller nuggetsene er plantebasert, om de friteres i samme olje som fiskeburgere og kyllingburgere?

På ingen måte, mener en av våre lesere. Hun fikk seg en støkk da hun leste litt nærmere på Burger Kings nettsider.

- Når Burger King markedsfører plantebasert mat, høres det flott ut, men de unnlater å fortelle at den vegetariske/veganske maten som skal friteres, blir fritert i samme olje som kylling og fisk. For å få den informasjonen, må man gå inn på deres hjemmeside. Jeg fikk sjokk da jeg leste dette på Burger Kings hjemmeside, skriver en av DinSides lesere i en e-post.

Hun mener dette er en opplysning som burde kommet tydeligere fram også i restaurantene, ikke bare på nettsida.

- For meg som er vegetarianer ble det utrolig kvalmt og ekkelt! Det er virkelig å føre folk bak lyset! Tror man spiser vegetarisk, så er det badet i kyllingolje!

- Ikke mulighet

En skulle kanskje tro at vegetar- og veganmat som friteres sammen med fisk og kylling er en urban myte. Det er det ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer