Raser mot kino-grep

Amerikanske kinoer med ny prismodell.

PRISTILLEGG: Amerikanske kinobesøkende må betale litt mer for å sitte i midten. Foto: Shutterstock/NTB
PRISTILLEGG: Amerikanske kinobesøkende må betale litt mer for å sitte i midten. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Hvor er det det best å sitte i kinosalen? Spør ti forskjellige folk og du får kanskje ti ulike svar, men ifølge flere eksperter Hollywood.com har snakka med, er det i midten som gjelder.

Det er kanskje årsaken til at USAs største kinokjede, AMC, har lansert en ny prisordning, hvor det vil koste mer for kremplasseringa i midten, melder AP News.

Tre prisklasser

I den nye ordningen, kalt «Sightline», finnes det tre prisklasser:

  • «Standard»: Her betaler du vanlig pris.
  • «Value»: Seter på første rad eller såkalte «ADA seats» (for dem med rullestol) vil koste litt mindre enn standardsetene.
  • «Preferred»: Dette er setene i midten av kinosalen som vil koste noe mer enn vanlig. Ifølge AP News dreier det seg om 1-2 dollar ekstra.

Prisordningen skal innføres landet over innen årsslutt, og vil gjelde alle visninger som begynner etter 16 på ettermiddagen.

Årsaken til at AMC innfører dette er svikende billettsalg som følge av coronapandemien. Som mange andre opplevde kinobransjen tøffe tider med stengte dører i lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer