Godterireklame

Raser mot «kvinnelig» sjokolade

De nye M&M-posene får kritikk.

KONTROVERSIELL: Nye poser med M&Ms, der bare de kvinnelige M&M-figurene er avbildet, har satt sinnene i kok i USA. Illustrasjon: Mars Inc
KONTROVERSIELL: Nye poser med M&Ms, der bare de kvinnelige M&M-figurene er avbildet, har satt sinnene i kok i USA. Illustrasjon: Mars Inc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En pose M&M har satt sinnene i kok i USA. Årsaken? Produsenten Mars Inc har lansert nye poser av de små sjokoladelinsene, der bare de kvinnelige M&M-karakterene er avbildet, melder Newsweek.

Selskapet har gitt de små sjokoladelinsene, som kan minne om norske Non Stop, ulike karakterer: noen kvinnelige og noen mannlige. De nye kvinnelige posene ble lansert i forbindelse med at selskapet introduserte en ny, feminin, lilla linse.

– Disse rene kvinnelige posene feirer alle kvinner som snur dagens situasjon på hodet, skriver selskapet i en pressemelding.

I en video på Twitter tar australske Nick Adams, selvtitulert Alpha Male, til orde for å boikotte selskapet til de formelt ber om unnskyldning og lanserer en mannlig versjon av sjokoladen.

– Disse kvinnelige M&M er et slag i ansiktet for alle menn. Vi MÅ slå oss sammen og boikotte! raser han.

Nick Adams er en australsk forfatter, nå bosatt i USA, hvis forfatterskap blant annet er rost av Donald Trump. Se videoen under.

Satire?

Mens Adams får støtte av flere, er det også mange som tar til motmæle på Twitter. Det tok ikke lang tid før Twitter-tiraden ikke bare ble motsagt, men latterliggjort.

- Så du vil bare spise mannlige pakker? Skjønner. Skikkelig Alpha. Takk for at du kommer ut (av skapet) i full offentlighet. Jeg tror vi alle føler oss bedre nå, svarte Steve Blum.

Sports Network-journalisten Aaron Bronsteter stilte heller spørsmålet: Briljant satirist eller trist mannebaby?

- Kan ødelegge for landets utenrikspolitikk

Adams er likevel ikke den eneste som raser, og det er ikke bare menn som latterliggjør posene. Også TV-kanalen Fox News har gått ut mot de kvinnelige sjokoladeposene, melder det amerikanske nettstedet Dailydot.com.

En av de kvinnelige nyhetsankerne på kanalen hevder dette kan skade USAs utenrikspolitikk.

– Dette er en sånn ting som får Kina til å si «perfekt, fortsett å fokusere på å gi folk sin egen M&M-farge, mens vi tar over alle mineraldepotene i hele verden».

De trekker også fram en M&M-reklame fra 2015, der to av de kvinnelige M&M-figurene sitter på en strand og holder hender. Kritiske røster trekker nå fram denne reklamen som bevis på selskapets forsøk på å reklamere for lesbiskhet.

Fox News-vert Tucker Carlson har tidligere rast mot selskapets M&M-figurer. I fjor viet han et helt nyhetssegment til å klage over at selskapet hadde fjernet den grønne M&M-figurens sexy støvletter og erstattet dem med sneakers.

Pride-Skittles

Dette er ikke første gang Mars har lansert godteri for å feire en gruppe mennesker. Et annet av selskapets godteri, Skittles, er kjent for slagordet taste the rainbow – smak på regnbuen, og selskapet gjorde en litt annerledes vri for å markere pride: en hvit pose med hvite sukkertøy, som erstatning for det vanligvis så fargerike godteriet.

Pride-Skittles ble lansert i Norge i forbindelse med Pride-feiringen i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer