Godterireklame

Raser mot «kvinnelig» sjokolade

De nye M&M-posene får kritikk.

KONTROVERSIELL: Nye poser med M&Ms, der bare de kvinnelige M&M-figurene er avbildet, har satt sinnene i kok i USA. Illustrasjon: Mars Inc
KONTROVERSIELL: Nye poser med M&Ms, der bare de kvinnelige M&M-figurene er avbildet, har satt sinnene i kok i USA. Illustrasjon: Mars Inc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En pose M&M har satt sinnene i kok i USA. Årsaken? Produsenten Mars Inc har lansert nye poser av de små sjokoladelinsene, der bare de kvinnelige M&M-karakterene er avbildet, melder Newsweek.

Selskapet har gitt de små sjokoladelinsene, som kan minne om norske Non Stop, ulike karakterer: noen kvinnelige og noen mannlige. De nye kvinnelige posene ble lansert i forbindelse med at selskapet introduserte en ny, feminin, lilla linse.

– Disse rene kvinnelige posene feirer alle kvinner som snur dagens situasjon på hodet, skriver selskapet i en pressemelding.

I en video på Twitter tar australske Nick Adams, selvtitulert Alpha Male, til orde for å boikotte selskapet til de formelt ber om unnskyldning og lanserer en mannlig versjon av sjokoladen.

– Disse kvinnelige M&M er et slag i ansiktet for alle menn. Vi MÅ slå oss sammen og boikotte! raser han.

Nick Adams er en australsk forfatter, nå bosatt i USA, hvis forfatterskap blant annet er rost av Donald Trump. Se videoen under.

Satire?

Mens Adams får støtte av flere, er det også mange som tar til motmæle på Twitter. Det tok ikke lang tid før Twitter-tiraden ikke bare ble motsagt, men latterliggjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer