Lego Minifigures

Raser mot Lego

Nå blir det slutt på klemminga.

Nå kommer Lego-figurene i en plastboks. Det er det ikke alle som liker. Avbildet er et av designkonseptene til Lego. Foto: Lego
Nå kommer Lego-figurene i en plastboks. Det er det ikke alle som liker. Avbildet er et av designkonseptene til Lego. Foto: Lego Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske klosseprodusenten Lego har en omfattende og dedikert fanskare verden rundt, og eventuelle endringer fra selskapet blir ikke alltid tatt like godt imot av kundene.

Fokuset på bærekraft var en av årsakene til at Lego i 2020 varslet at de vil bytte ut de små plastposene, som brikkene ligger i i esken, med papirposer, og nå skal enda mer plast byttes ut.

Det blir ikke tatt like godt imot av alle.

- Jeg er ingen gambler

De populære minifigurene kommer i små plastposer, og en av tingene tilhengerne liker best er at du kan forsøke å klemme deg fram til hvilke figurer som skjuler seg på innsida.

Det blir vanskelig nå som plasten byttes ut og erstattes med papp.

En av dem som reagerer er Jay Ong, som driver Lego-bloggen Jay’s Brick Blog. Han sier til The Wall Street Journal (krever innlogging) at mener det bør være en måte kundene kan identifisere innholdet i Minifigurer-pakkene på.

- Det endrer kulturen, sier han til nettstedet om Legos endring.

På bloggens Facebook-gruppe er det flere som reagerer på nyheten.

- Jeg er ingen gambler så å betale fullpris for et sjansespill for å få det jeg vil ha, frister ikke i det hele tatt, skriver en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.