Lego Minifigures

Raser mot Lego

Nå blir det slutt på klemminga.

Nå kommer Lego-figurene i en plastboks. Det er det ikke alle som liker. Avbildet er et av designkonseptene til Lego. Foto: Lego
Nå kommer Lego-figurene i en plastboks. Det er det ikke alle som liker. Avbildet er et av designkonseptene til Lego. Foto: Lego Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske klosseprodusenten Lego har en omfattende og dedikert fanskare verden rundt, og eventuelle endringer fra selskapet blir ikke alltid tatt like godt imot av kundene.

Fokuset på bærekraft var en av årsakene til at Lego i 2020 varslet at de vil bytte ut de små plastposene, som brikkene ligger i i esken, med papirposer, og nå skal enda mer plast byttes ut.

Det blir ikke tatt like godt imot av alle.

Land Rovers legendariske Defender-SUV i ekte Lego er i salg fra 1. oktober. Vis mer

- Jeg er ingen gambler

De populære minifigurene kommer i små plastposer, og en av tingene tilhengerne liker best er at du kan forsøke å klemme deg fram til hvilke figurer som skjuler seg på innsida.

Det blir vanskelig nå som plasten byttes ut og erstattes med papp.

En av dem som reagerer er Jay Ong, som driver Lego-bloggen Jay’s Brick Blog. Han sier til The Wall Street Journal (krever innlogging) at mener det bør være en måte kundene kan identifisere innholdet i Minifigurer-pakkene på.

- Det endrer kulturen, sier han til nettstedet om Legos endring.

bloggens Facebook-gruppe er det flere som reagerer på nyheten.

- Jeg er ingen gambler så å betale fullpris for et sjansespill for å få det jeg vil ha, frister ikke i det hele tatt, skriver en.

- Takk for at du står opp for alle oss «følere». Jeg liker fortsatt min idé om å bruke stoff. Stoffet kan brukes igjen til å sy og håndarbeid slik som får med mel og så videre, skriver en annen.

- Vi er klemmere

Også i Norge reageres det.

Merete Nilssen, styreleder (eller klossmajor) i Brikkelauget, en norsk side for voksne Lego-byggere, og deltaker i Lego Masters Norge som gikk på TV i fjor høst, sier til DinSide at de liker å vite hva de får.

- Det har vært heftige diskusjoner på forum og Discord om dette, forteller hun.

- Mange oss blodfans liker å kjøpe minifigurer til bygg, og vi er klemmer oss fram til det vi vil ha.

Merete Nilssen deltok i Lego Masters Norge. Her med lagkompis Lasse Nymoen. Foto: Espen Solli/TV 2
Merete Nilssen deltok i Lego Masters Norge. Her med lagkompis Lasse Nymoen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Med de nye forpakningene frykter hun at de må kjøpe mye mer enn de trenger ettersom de ikke kan klemme og kjenne på dem på samme måte som posene i plast, og trekker fram et eksempel på en serie med riddere som er blitt superpopulære, og da er det kjekt å få de ridderne man ønsker seg i stedet for å kjøpe mange pakker.

Ei venninne av Nilssen er i miljøet blitt kjent som en «superklemmer» som får forespørsler fra andre blodfans om hun kan hjelpe dem med og lete etter den og den figuren.

Lego-byggeren sier hun ser miljøaspektet med dette, men at det gir ingen mening når figurene fremdeles ligger i poser i esken. Som nevnt over, har Lego riktignok varslet at de små plastposene skal byttes ut med papirposer, men de har Nilssen så langt ikke sett noe til, forteller hun.

Dette sier Lego

Overfor The Wall Street Journal sier Lego at de har forsøkt å finne alternativer til pappeskene, deriblant papirposer, men har kommet fram til at pappforpakningen er den beste løsningen.

- Vi vet at noen fans klemmer på plastposene for å identifisere innholdet, og at vi derfor har undersøkt ulike forpakninger, deriblant papirposer, men vi de var ikke slitesterke nok. Vi vil fortsette å lytte til alle innspill.

Etter planen skal de nye forpakningene introduseres i 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer