Bård Hoksrud

Raser mot «sjokoladeforbud»: - Skaper kroppspress!

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud raser mot Tine Sundførs forslag om forbud mot store sjokoladeplater.

ENGASJERT: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) raser mot Tine Sundførs utspill, som han mener er med på å skape kroppspress. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ENGASJERT: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) raser mot Tine Sundførs utspill, som han mener er med på å skape kroppspress. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ernæringsfysiolog Tine Sundfør vil forby store sjokoladeplater, meldte TV2 på fredag. Det har satt sinnene i kok.

- Dette grenser til fanatisme, jeg blir så engasjert! tordner Bård Hoksrud, stortingsrepresentant for FrP og nestleder i helse- og omsorgskomiteen.

- Får hun gjennom dette forslaget, er det bare for svenske kjøpmenn å sprette champagnen!

Han presiserer at han skjønner intensjonen og tanken, men han tror ikke at et forbud er veien å gå.

- Blir det slutt på de store sjokoladeplatene, kan man jo bare kjøpe ti små! Eller skal det bli sånn at det blir forbudt å selge mer enn en viss mengde sjokolade om gangen, spør han retorisk.

- Jeg mener det er helt feil å forby dette. Dette er overformynderigreier, litt tante Sofie. Ekstremversjonen av tante Sofie! raser politikeren.

Handler om å beskytte

Tine Sundfør har forståelse for at utspillet hennes vekker reaksjoner, men synes det er synd at folk har hengt seg opp i overskriften, altså forbudet.

- Min overskrift ville vært: «Vil gjøre det lettere for alle folk å velge et kosthold som gir god fysisk og mental helse og god livskvalitet», sier hun til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer