Ribbe

Reagerer: - Villedende

Kokk Eirik Lillebø er skeptisk til enkelte tynnribbe-produkter.- Folk vil bli skuffet om de lager det i jula.

KLAR BESKJED: Kokk Eirik Lillebø er kritisk til noen av ribbe-produktene som billigkjedene selger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR BESKJED: Kokk Eirik Lillebø er kritisk til noen av ribbe-produktene som billigkjedene selger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula nærmer seg med stormskritt og det er mange som har ribbe på menyen. Eirik Lillebø har over 25 år erfaring som kokk og er medeier i restaurantene Code og Vaaghals.

Nå er han skeptisk til tynnribba som selges hos billigkjedene.

- Tynnribbe er det du bruker i jula, men dette er buklist. Det er et tynnere stykke uten bein, som ikke er bra å bruke, forteller kokken til DinSide.

Nettavisen omtalte saken først.

- Knusk tørt

Lillebø mener det bare er tynnribbe som kan brukes.

- Buklist, familieribbe eller fileribbe har ikke nok fett marmorert i seg og resultatet blir veldig tørt. Tynnribba man bør bruke har bein og kjøttet er marmorert. Beinene isolerer litt mot varmen, slik at det tar litt lengre tid og svoren rekker å bli sprø, forklarer han.

Stordabuen mener det er viktig å bruke hele dyret, men at man ikke kan kalle buklist for tynnribbe.

- Jeg skjønner produsentene vil selge hele dyret, men det blir villedende å kalle det for tynnribbe. Buklist er ikke et bra produkt å bruke som ribbe, mener Lillebø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer