Reagerte på dette

- Dette er å anse som brudd på reklameforbudet, lyder beskjeden fra kommunen.

IKKE OVERHOLDT: Kontrollørene fra Lillestrøm kommune mente at reklameforbudet ikke var overholdt. Foto: Lillestrøm kommune
IKKE OVERHOLDT: Kontrollørene fra Lillestrøm kommune mente at reklameforbudet ikke var overholdt. Foto: Lillestrøm kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar fikk Coop Extra Skjettentoppen besøk av kontrollørene fra Lillestrøm kommune. På kontrollen ble det oppdaget et avvik, som følge av at ordet «snus» er skrevet på snusskapets dører.

«Reklameforbudet er ikke overholdt. Tobakksskadeloven sier at alle former for reklame for tobakksvarer er forbudt,» heter det i kommunens rapport.

«Skapene som inneholder tobakksvarer er tydelig merket med ordet «snus». Dette er å anse som brudd på reklameforbudet. »

MittLillestrøm omtalte saken først.

Må fjernes

DinSide har vært i kontakt med Tone Wiker, konsulent i avdeling for helse og mestring i Lillestrøm kommune, som forklarer at det ifølge lovverket er det forbudt å merke skap med «snus».

- Det er forbudt å ha synlig oppstilling av tobakksvarer, tobakksutstyr (for eksempel sigarettpapir mv.), tobakkssurrogater og tobakksimitasjoner på utsalgssteder. Tilsvarende gjelder for automatkort som gir kunden adgang til å hente ut tobakksvarer m.m. fra automat.

- Utsalgssteder må derfor oppbevare tobakksvarer m.m. slik at de ikke er synlige for kunden. Dørene til slike skap skal ikke merkes med «Tobakk» eller «Snus» og dørene skal til enhver tid holdes lukket mellom hvert kjøp/salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer