Regjeringen vurderer å gjøre endringer i fraværsgrensen

Kunnskapsminister Guri Melby frykter VGS-elever vil dra på skolen til tross for luftveissymptomer på grunn av fraværsgrensen. Nå skal regelverket revurderes.

FRAVÆRSGRENSA: Regjeringen skal vurdere hva man gjør med tanke på fraværsgrensa og behovet for elever å holde seg hjemme ved luftveissymptomer. Foto: NTB Scanpix
FRAVÆRSGRENSA: Regjeringen skal vurdere hva man gjør med tanke på fraværsgrensa og behovet for elever å holde seg hjemme ved luftveissymptomer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Beslutningen om at fraværsgrensen skulle gjelde som normalt, ble tatt i vår da vi var i en annen situasjon. Nå har vi fått en anbefaling fra Folkehelseinstituttet om at vi bør se på dette, sier kunnskapsminister Guri Melby til NRK.

Det ble i mars innført midlertidige endringer i fraværsgrensen på grunn av koronasituasjonen. Mandag er første dag i det nye skoleåret for elever over hele landet, og nå er det de gamle fraværsreglene som gjelder.

I en rapport publisert forrige uke skriver Folkehelseinstituttet at de er bekymret for at videregåendeelever vil reise på skolen til tross for symptomer på sykdom.

– For elever i videregående skoler kan det føre til at fraværsgrensen overskrides. Dette kan videre føre til oppmøte på skolen ved milde symptomer og risiko for smittespredning, heter det i rapporten.

Under tiltak i rapporten, skriver de følgende: Fraværsgrensen for elever i videregående skoler må ikke være til hinder for at elever kan være hjemme ved milde symptomer.

– Jeg deler bekymringen om at elever kan ende opp med å gå på skolen selv om de hoster litt, fordi de er redde for å få for mye fravær. Vi skal se på hvordan regelverket er utformet nå for å unngå akkurat det, sier Melby, som presiserer at regjeringen skal håndtere saken raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer