Coronaviruset

Reglene for deg som ikke er i karantene

Tomme gater, hjemmekontor - og fulle skiløyper. Hva gjelder egentlig for alle som ikke er i karantene?

GREIT MED TUR? Mye folk trekkes til turområder i disse dager, som her ved Frognerkilen, Oslo, 16. mars. Ifølge rådene fra myndighetene bør du helst velge steder der det ikke er så store ansamlinger med folk. Og holde avstand. Foto: NTB scanpix
GREIT MED TUR? Mye folk trekkes til turområder i disse dager, som her ved Frognerkilen, Oslo, 16. mars. Ifølge rådene fra myndighetene bør du helst velge steder der det ikke er så store ansamlinger med folk. Og holde avstand. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er i stor grad stengt som følge av situasjonen med coronaviruset. Myndighetene oppfordrer til bruk av hjemmekontor der det er mulig, for å begrense smitten for de som ikke har noen annen mulighet enn til å ta bussen eller annen kollektivtransport til jobb.

Er du satt i hjemmekarantene fordi du har vært i kontakt med noen som er smittet eller fordi du har vært utenlands, er det et sett med regler å forholde seg til. Mandag kom det også en presisering fra Folkehelseinstituttet om hva reglene for deg i hjemmekarantene eller isolering medfører.

Men hva med alle som ikke er i karantene eller isolering?

I byene er det tydelig at mange holder seg borte fra butikker og gater. Samtidig kan man se lekeplasser som fylles opp på dagtid - og det rapporteres om mye folk i skog og mark, som i Trondheim hvor det ifølge NRK er fulle parkeringsplasser ved skiløypene.

Hva er det egentlig som gjelder, for alle som verken er i karantene eller isolasjon?

Sosial distansering

I Folkehelseinstituttets nye retningslinjer som de gikk ut med mandag 16. mars, handler det om «råd om sosial distansering».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer