Jul i karantene eller isolasjon

Reglene ved coronasmitte i familien før eller i jula

Er du eksempelvis bosatt et annet sted i landet og får påvist smitte, kan du ikke reise hjem til familien i jula.

STUSSLIG JUL: - Om du får positiv coronatest før jul så skal du isoleres, sier Espen Nakstad. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens enkelte geografiske områder i Norge har slitt med mye coronasmitte over lengre tid, er det andre områder hvor smitten er stigende akkurat nå i førjulstida.

Uansett hvor i landet du bor, vil en eventuell positiv test påvirke julefeiringen til deg og familien din, uavhengig av hvor syk du måtte bli.

Her kan du lese mer om hvilke regler som gjelder dersom en i din husstand blir smittet før eller i løpet av jula. Og som assisterende helsedirektør Espen Nakstad påpeker i videoen over:

- Det kan bli stusslig.

Reglene for karantene, isolasjon og julebesøk

Vi har fått hjelp av assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet, som svarer på hvilke regler som gjelder ved smitte før eller i jula.

- Hvis man får positiv corona-prøve en av dagene før jul, kan man feire jul med familien i samme husstand?

- Man kan feire jul hjemme, men må forholde seg til at man er i karantene. Det vil si at man ikke bør ha nærkontakt med andre, ikke gå i butikken, ikke reise kollektivt og generelt holde seg unna steder der mennesker samles. Man bør heller ikke invitere gjester hjem i den perioden man er i karantene, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer