Hvor mange kan samles privat?

Regler for private sammenkomster under corona

Statsminister Erna Solberg brøt smittevernrådene - men hva er det som egentlig gjelder?

HVOR MANGE KAN SAMLES PRIVAT? Erna Solberg samlet for mange familiemedlemmer da hun nylig feiret 60-årsdagen sin. Hun skylder på kompliserte regler - men er det egentlig så vanskelig? Her er reglene som gjelder for private sammenkomster. Foto: Berit Roald / NTB
HVOR MANGE KAN SAMLES PRIVAT? Erna Solberg samlet for mange familiemedlemmer da hun nylig feiret 60-årsdagen sin. Hun skylder på kompliserte regler - men er det egentlig så vanskelig? Her er reglene som gjelder for private sammenkomster. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At folk synes coronareglene er vanskelige å forholde seg til, er en kjent sak.

Torsdag kveld kunne imidlertid NRK avsløre at selveste statsminister Erna Solberg brøt smittevernrådene sammen med 13 familiemedlemmer da de feiret hennes 60-årsdag på Geilo i vinterferien.

Saken har vakt stor oppsikt, spesielt siden mange synes myndighetenes kommunikasjon rundt hvilke regler som skal gjelde for den kommende påskeferien har vært forvirrende.

Disse reglene gjelder nå

Hva er en privat sammenkomst? Ifølge Helsedirektoratet er det «sammenkomster for familie og venner, og andre sosiale samlinger i tilknytning til arbeid eller skole».

De nasjonale reglene for private sammenkomster er i skrivende stund disse:

Private sammenkomster utenfor eget hjem bør utsettes eller avlyses. Om de likevel må avholdes, gjelder følgende regler:

  • Innendørs: Maksimalt 10 personer
  • Utendørs: Maksimalt 20 personer

Dette er for øvrig de samme reglene som gjaldt i vinterferien.

Reglene for besøk

Når det gjelder besøk sier de nasjonale reglene at du ikke bør samle flere enn 5 gjester i privatbolig, hage/uteplass eller fritidsbolig, i tillegg til de du bor sammen med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.