Reklamasjonsrett på klær og sko

Jakker og treningssko skal tåle normal bruk. Om ikke: Klag!

KOSTBART: Jakker kan koste mange tusen kroner. Da er det godt å vite at du faktisk kan kreve noe av dem.  Foto: Kristin Sørdal
KOSTBART: Jakker kan koste mange tusen kroner. Da er det godt å vite at du faktisk kan kreve noe av dem. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er godt beskyttet av strenge forbrukerlover. Og til en viss grad: Vi vet å bruke dem.

Men samtidig som mange nordmenn er fullstendig klare over at en mobiltelefon bør vare i flere år, er ikke alle like bevisste på at lovene også gjelder helt andre ting. Som klær og sko.

For på akkurat samme måte som mobilen din har fem års reklamasjonsfrist, har klær og sko gjerne to års frist, ifølge Forbrukerrådet. Det vil si at om de går i stykker innen to år etter kjøp, uten at du selv har skylden, kan du ha krav på reparasjon eller ny vare i tråd med forbrukerkjøpsloven.

Skoene lakk - kjøperen fikk sponset tur til skomakeren

Skal jakker tåle sekker?

I fjor vinter kjøpte en Oslo-kar en Canada Goose-jakke til den nette sum av 6.500 kroner. Etter bare tre måneders bruk oppstod det slitasjemerker på ryggen.

- Kanskje det er sekken min sin skyld? undret jakkekjøperen, og kjøpte ny ryggsekk.

Men nei, slitasjen fortsatte. Jakken tålte tydeligvis ikke sekk, og mannen gikk til butikken for å klage. Tipset derfra var å bruke salmiakk for å få vekk merkene, men dette var ikke godt nok for mannen som hadde brukt seks og en halv tusenlapp på den nye jakken, og attpåtil kjøpt ny ryggsekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer