Hoggorm i Norge

Rekordmange henvendelser om hoggorm hittil i år

I 2021 er det så langt meldt inn rekordmange henvendelser om hoggormbitt til Giftinformasjonen, som er forberedt på stor pågang i sommer.

REKORDMANGE: Giftiinformasjonen har mottatt rekordmange henvendelser om bitt så lang i år. Foto: NTB
REKORDMANGE: Giftiinformasjonen har mottatt rekordmange henvendelser om bitt så lang i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år har Giftinformasjonen fått 107 hoggormhenvendelser. Bare i mai mottok de 67 henvendelser, noe som er 31 prosent flere enn samme måned i fjor.

Kun én gang før er det registrert flere hoggormhenvendelser i mai måned. Det var i 2018, året som ble preget av en rekke varmerekorder gjennom våren og sommeren. Mai måned det året ble den varmeste på over 100 år.

Mai i år var til tider preget av mye nedbør og overskyet vær flere steder i landet, men det tok seg opp mot slutten av måneden, med strålende sol og høye temperaturer en rekke steder.

– Ikke overraskende ser vi at antallet henvendelser om hoggormbitt avhenger av været, da folk jo er mer ute når det er godt vær, sier avdelingsdirektør Mari Tosterud i Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet til NTB.

Forberedt på hektisk sommer

I snitt har Giftinformasjonen mottatt 46 hoggormhenvendelser i løpet av årets første fem måneder siden de årlige registreringene startet i 2005.

107 henvendelser hittil i år er like mye som hele året 2006 totalt. I fjor ble det imidlertid slått årsrekord, med 521 henvendelser gjennom hele 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer