Testet sykkellåser:

Resultatet overrasker

- Kjøp heller to låser.

TESTET: Sykkeltyverier har økt med 20 prosent fra 2019 til 2020. Foto: NAF
TESTET: Sykkeltyverier har økt med 20 prosent fra 2019 til 2020. Foto: NAF Vis mer
Publisert

Antall sykkeltyverier har økt kraftig det siste året. Noe av det enkleste du kan gjøre for å sikre sykkelen, er å kjøpe en sykkellås.

Nylig testet NAF åtte sykellåser, og resultatet overrasker.

- Vi har testet åtte vanlige sykkellåser. Testen viser at dyrest ikke nødvendigvis sikrer sykkelen best, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Dyrest og dårligst

Av de åtte låsene NAF testet, kom den dyreste testen på sisteplass. De to beste låsene var Asaklitt fra Clas Ohlsson som koster 199 kroner og Kayoba fra Jula som koster rundt hundrelappen.

Det som skiller sikkerheten til låsene i testen er motstanden i klippeprøven og hvor raskt vinkelsliperen kutter gjennom stålet. Selv om motstanden i klippeprøven er forskjellig hos de ulike låsene, så er det fortsatt nødvendig med en kraft som er nesten umulig å mønstre med en vanlig boltkutter. Ingen av låsene klarer å motstå vinkelsliperen, men testvinneren Asaklitt står imot lengst i 21 sekunder, mot testens taper fra Axa som blir kuttet etter 8 sekunder, heter det i testen.

- Dette viser at du ikke nødvendigvis skal gå for den dyreste sykkellåsen, men heller kjøpe to låser for å sikre sykkelen best mulig mot tyveri, sier Sødal i meldingen.

Dyrere sykler

I fjor ble over 14 000 sykkeltyverier meldt inn til forsikringsselskapene, noe som er en økning på 20 prosent.

- Stadig flere attraktive elsykler forklarer en del av økningen. Disse er attraktive for tyvene og da gjelder det å sikre dem godt, sier Nils Sødal.

- Bruk to låser, lås batteriet eller ta det gjerne med deg inn på jobben og hjemme, fortsetter han.

Les hele testen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer