Testet sykkellåser:

Resultatet overrasker

- Kjøp heller to låser.

TESTET: Sykkeltyverier har økt med 20 prosent fra 2019 til 2020. Foto: NAF
TESTET: Sykkeltyverier har økt med 20 prosent fra 2019 til 2020. Foto: NAF Vis mer
Publisert

Antall sykkeltyverier har økt kraftig det siste året. Noe av det enkleste du kan gjøre for å sikre sykkelen, er å kjøpe en sykkellås.

Nylig testet NAF åtte sykellåser, og resultatet overrasker.

- Vi har testet åtte vanlige sykkellåser. Testen viser at dyrest ikke nødvendigvis sikrer sykkelen best, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Dyrest og dårligst

Av de åtte låsene NAF testet, kom den dyreste testen på sisteplass. De to beste låsene var Asaklitt fra Clas Ohlsson som koster 199 kroner og Kayoba fra Jula som koster rundt hundrelappen.

Det som skiller sikkerheten til låsene i testen er motstanden i klippeprøven og hvor raskt vinkelsliperen kutter gjennom stålet. Selv om motstanden i klippeprøven er forskjellig hos de ulike låsene, så er det fortsatt nødvendig med en kraft som er nesten umulig å mønstre med en vanlig boltkutter. Ingen av låsene klarer å motstå vinkelsliperen, men testvinneren Asaklitt står imot lengst i 21 sekunder, mot testens taper fra Axa som blir kuttet etter 8 sekunder, heter det i testen.

- Dette viser at du ikke nødvendigvis skal gå for den dyreste sykkellåsen, men heller kjøpe to låser for å sikre sykkelen best mulig mot tyveri, sier Sødal i meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer