Revet vekk

«Alle» vil teste nyheten.

POPULÆR: Felleskjøpet har kastet seg på julebrusfenomenet med brusen Fjøsnisse-brus. Foto: Felleskjøpet
POPULÆR: Felleskjøpet har kastet seg på julebrusfenomenet med brusen Fjøsnisse-brus. Foto: Felleskjøpet Vis mer
Publisert

Julebrus er et norsk fenomen, og for mange er julebrusen noe av det beste med jula.

Såpass populær er julebrusen at «alle» vil lage sin egen variant, fra etablerte produsenter som Ringnes, Grans, Hansa og Aass, til enda mer lokale varianter som Gamlebyens Julebrus fra Fredrikstad, Røros julebrus og Julebrus fra Grimstad Brusfabrikk - for ikke å glemme Meny Lørens egen julebrus - for å nevne noen.

LØSER FLOKEN: Har du frustrert deg over at det ikke er plass til to pizzaer i ovnen på samme tid? Det er det jo! Embla viser deg pizza-trikset du må kunne til julen. Programleder: Embla Hjort-Larsen, Video: Dennis A. Hagbru og Håvard Bjørnerem Vis mer

1000 flasker på 10 dager

Nå har også Felleskjøpet kastet seg på det norske julebrusfenomenet, og selskapet kan melde om stor pågang. Faktisk er de helt utsolgt, ifølge selskapet.

På 10 dager ble det solgt nærmere 1000 flasker med Felleskjøpets Fjøsnisse-brus i butikken på Kløfta i Ullensaker kommune.

- Etterspørselen var til tider så stor at varene knapt kom inn i butikken før de gikk ut igjen, forteller Maren Dahl, kategorisjef i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding.

Det er tomt

For dem som håpet å kunne skaffe seg et par flasker av nykommeren før jul, har Sigbjørn Vedeld, seniorrådgiver kommunikasjon i Felleskjøpet Agri, dårlig nytt.

- Det kommer ikke flere leveranser før jul, men vår avdeling i Surnadal har bare et par flasker igjen, bekrefter han.

Årsaken til at Felleskjøpet ikke har produsert mer, er at de tappet et antall flasker ut ifra hvor mye de vanligvis selger av mat- og drikkevarer.

- Dette skulle derimot vise seg å være noe helt annet. Vi har allerede startet planleggingen av neste års utgave. Da skal vi gjøre Fjøsnissebrus betydelig større, forsikrer han.