Julebrus 2022:

Ringnes overrasker med ny julebrus

Samarbeider med brusblogger Linnéa Myhre om sukkerfri Solo-julebrus.

NY JULEBRUS: Ringnes lanserer ny julebrus i år, sammen med brusblogger Linnea Myhre, med smak av bringebær og vanilje. Illustrasjon: Ringnes
NY JULEBRUS: Ringnes lanserer ny julebrus i år, sammen med brusblogger Linnea Myhre, med smak av bringebær og vanilje. Illustrasjon: Ringnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten litt som fotball. Er du fra Drammen, drikker du Aass julebrus, er du fra Bergen, drikker du Hansa.

Når Ringnes nå lanserer en ny julebrus, er det derfor en aldri så liten julebrusrevolusjon: Den nye julebrusen er ikke knyttet til bryggeriet Ringnes, men til Ringnes' merkevare Solo.

Den nye julebrusen heter SoloSuper Rød julebrus, har smak av bringebær og vanilje, og er utviklet i samarbeid med brusblogger Linnéa Myhre. Den lanseres bare i sukkerfri variant.

Ifølge Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes, er det ikke tilfeldig at de har knyttet den nye julebrusen til en merkevare og ikke til bryggeriet denne gangen.

- For det første er både Solo og julebrus knyttet til sterke norske tradisjoner, så synes det passer godt sammen, sier Bruusgaard til DinSide.

De ulike Ringnes-bryggeriene er tradisjonelt størst på den champagnefargede brusen, gjennom Hamar og Lillehammer og Dahls, bare Ringnes har en rød variant. Men det er den champagnefargede som er klart størst, ifølge Bruusgaard.

JULEBRUS: Dagbladet spurte det norske folk hvilke farge julebrusen skal ha. Det var det tydeligvis stor uenighet om. Rød eller brun? Video: Endre Vellene Vis mer

Han trekker også fram samarbeid med Linnéa Myhre.

- Hun kan jo sin brus, og hadde klare ønsker for hvordan brusen skulle være. Hun har vært med i hele utviklingsprosessen, ikke bare signert boksen og flaska, men gjennom hele produktreisen med vår produktutvikler.

Hylleplassering betyr mest

Runar Døving, professor ved institutt for markedsføring på Høyskolen Kristiania, tror likevel merkevarekjennskap vil være underordnet.

HYLLEPLASSERING: Om brusen blir plassert enkeltvis, eller får en pall for seg selv, har mye å si for salget, ifølge professor Runar Døving. Arkivfoto: Elisabeth Dalseg
HYLLEPLASSERING: Om brusen blir plassert enkeltvis, eller får en pall for seg selv, har mye å si for salget, ifølge professor Runar Døving. Arkivfoto: Elisabeth Dalseg Vis mer

- Hylleplasseringen kan bety like mye som merket. Ringnes har så gode avtaler med dagligvarekjedene, så de kommer til å få en god plassering i butikk, og vil derfor selge mye av denne, sier Døving til DinSide.

Coca-Cola har tidligere prøvd noe liknende, likevel uten å dra veksel på merkevaren sin, da de lanserte julebrusen Julestemning i 2018. Den fikk ikke lang levetid.

Aass bytter ut flaska

Jula er tradisjonenes høytid over alle, og tradisjoner skal man passe seg for å tukle for mye med. Det gjelder også julematen og -drikken, ikke minst julebrusen.

Hvor mye følelser som er knyttet til den bringebærrøde brusen (eller, unnskyld, champagnefargede, for dem som er vant til det) kan Leif Eliassen, merkevareansvarlig i Aass bryggerier, skrive under på, etter at drammensbryggeriet bestemte seg for å bytte ut glassflasker for julebrusen med mer miljøvennlige aluminiumsbokser.

- Jeg har svart på forbrukerhenvendelser stort sett 100 prosent av tiden til nå i dag. Det er virkelig mye rare årsaker til at folk har behov for å lufte meningen sin. Lite av det logiske eller praktiske, skriver han i en e-post til DinSide.

- Det er mye følelser involvert hos kundene rundt dette, så det er på dager som dette vi merker at vi ikke selger tellerskritt eller Q tips, sier han, og legger til: - Vi lever jo av dette engasjementet, så vi skal jo egentlig bare takke og bukke.

Dagbladet har vært i kontakt med representanter for Hansa Borg, Aass og Ringnes, og de første julebrusene er i butikk fra neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer