Nabostøy

Risikerer bot på 24 000 kroner for musikkstøy

Mann (23) skal ha forstyrret natteroen ved flere tilfeller. Dette sier loven om hvor mye støy du må tåle.

STØYPROBLEM I RETTEN: Nå må en ung mann stille i tingretten etter beskyldninger om høy musikkspilling, og boten kan komme på godt over 20 000 kroner - eller så blir det fengsel. Foto: Shutterstock/NTB
STØYPROBLEM I RETTEN: Nå må en ung mann stille i tingretten etter beskyldninger om høy musikkspilling, og boten kan komme på godt over 20 000 kroner - eller så blir det fengsel. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23-åringen fra Klepp må snart møte i Sandnes tinghus etter å ha «forstyrret omgivelsenes nattero», skriver Rogalands avis.

Han skal ved tre tilfeller ha spilt så høy musikk fra boligen sin, at det har forstyrret naboenes søvn. Musikkspillingen skal ha skjedd lørdager og søndager like før midnatt og rett rundt klokka tre om natta.

Nekter å betale

Mannen har allerede fått et forelegg på 20 000 kroner, men dette har han nektet å betale, så derfor har altså saken endt i tingretten.

Der vil det bli lagt ned påstand om bot på 24 000 kroner, samt subsidiært fengsel i 48 dager dersom boten ikke betales.

Dette må du tåle av nabostøy

Ifølge advokatene i Codex er støy alene ikke regulert i naboloven. Når det kommer til støy, må problemene være av en mer vedvarende karakter for å rammes av naboloven.

Eksempler på slik støy kan blant annet være:

  • Festing
  • Musikk
  • Bråk fra barn
  • Bråk fra dyr
  • Støy grunnet oppussing
  • Klipping av gresset på kveldstid

Selv om støy ikke er regulert i loven, kan borettslag og sameier ha bestemmelser om stilletid i sine vedtekter. Dette kan for eksempel være at det skal være stille etter klokka 23:00 på hverdager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer