Rana Plast

Risikerer utestengelse

Båtbransjeforbundet vil utestenge Rana Plast dersom vedtaket om tilbakekalling av båter blir stående og Rana Plast velger å ikke følge regelverket og vedtaket.

BRANSJEFORBUND VIL VURDERE UTESTENGELSE: Rana Plast AS har nektet å etterkomme myndighetenes vedtak om tilbakekalling av Rana 430 og Rana 540. Bransjeforbundet Norboat sier at de ikke ønsker medlemmer som ikke følger lovverket, og vil vurdere å oppheve medlemskapet dersom vedtaket blir stående og Rana Plast velger å ikke følge det. Foto: Farligeprodukter.no
BRANSJEFORBUND VIL VURDERE UTESTENGELSE: Rana Plast AS har nektet å etterkomme myndighetenes vedtak om tilbakekalling av Rana 430 og Rana 540. Bransjeforbundet Norboat sier at de ikke ønsker medlemmer som ikke følger lovverket, og vil vurdere å oppheve medlemskapet dersom vedtaket blir stående og Rana Plast velger å ikke følge det. Foto: Farligeprodukter.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev Dinside om tilbakekallingen av to båtmodeller fra den norske båtprodusenten Rana Plast: Rana 430 og Rana 540 - og alle varianter av disse modellene.

Tilbakekallingen gjelder alle båter som er solgt av nåværende eier siden 2014 og fram til i dag - og båter som fremdeles er i salg.

Tilbakekallingen er utstedt av Sjøfartsdirektoratet og årsaken til tilbakekallingen av begge modellene er at de ikke er CE-merket.

Det er krav til CE-merking for fritidsbåter som skal omsettes i Norge. CE-merket viser at de grunnleggende sikkerhetskrav er oppfylt, at produktet er sikkert og at dokumentasjon for dette er tilgjengelig.

Produsenten, som er Rana Plast ved daglig leder Jan E. Pettersen, har etter over ett år med purring fra Sjøfartsdirektoratet ikke greid å framlegge dokumentasjon på at båtene oppfyller kravene til CE-merking.

Som du kan lese i Dinsides artikkel, er Pettersen uenig i vedtaket om tilbaketrekking, men han har ikke vunnet fram med sitt syn overfor Nærings- og fiskeridepartementet, som etter klagebehandling besluttet at vedtaket om tilbakekalling skal opprettholdes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer