Retinol

- Rives ut av hyllene

Produktet kan gi deg fin hud, men brukes det feil kan det gi konsekvenser.

REVET UT AV HYLLENE: Apotek 1 merker en økning i salget av retinol fra deres eget merke, Dermica. Foto: Kirsti Østvang
REVET UT AV HYLLENE: Apotek 1 merker en økning i salget av retinol fra deres eget merke, Dermica. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før var dette for folk med hudskader. Nå har det blitt et ettertraktet skjønnhetsprodukt. Hudlege advarer mot overdreven bruk.

Til DinSide forteller Silje Ensrud, pressesjef i Apotek 1, at de registrerer en markant økning av salget av retinolproduktet i deres butikker.

- Vi merker at salget av kremer, gel og serum med retinol har økt den siste tida, og trolig henger dette sammen med oppmerksomheten denne ingrediensen har fått i sosiale medier. Som for eksempel TikTok.

Ensrud forteller videre at serumet fra deres egen merkevare ble revet ut av hyllene da den kom på markedet i september, og etterspørselen har vært høy siden.

Apotek 1 legger merke til at de som kjøper er i alle aldrer, men særlig en del yngre har fått med seg at vitamin A er en effektiv ingrediens.

Den skal redusere fine linjer og jevne ut pigmenteringer.

Disse må unngå produktet

Hudlege Reza Sohrabi ved Dr. Dropin sier til DinSide at ingen «må» bruke retinol.

- Det er ingen som må bruke det, men mange kan dra nytte av det dersom de skulle ønske det som en form for behandling mot arr, kviser og fine linjer, sier Sohrabi til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer