Rives ut av hyllene

I flere dagligvarebutikker er det mangel på disse populære varene. - Vi klarer ikke å produsere nok, sier pressevakta i Tine.

POPULÆRT: Sjokolademelk og Iskaffe har aldri vært så populært som det er nå. Foto: Emma Victoria Hegnar/Dagbladet
POPULÆRT: Sjokolademelk og Iskaffe har aldri vært så populært som det er nå. Foto: Emma Victoria Hegnar/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har flere smaker av Tine iskaffe og sjokolademelk blitt revet ut av hyllene fra matbutikker flere steder i landet.

På nettbutikker som Oda og Meny er også noen av smakene midlertidig utsolgt.

Lørdag ettermiddag dro Dagbladets reporter til dagligvarebutikken Spar på Hasle i Oslo. Der var flere av smakene til det populære Tine-produktet utsolgt, blant annet «Kaffe Latte»-varianten.

Ifølge en ansatt i butikken får de ukentlig påfyll av varen, men flere av de mest populære smakene blir raskt utsolgt.

Det var lokalavisa Romerikes Blad som først omtalte saken.

- Skikkelig i vinden

Også i Tine har de merket at etterspørselen fra forbrukerne har skutt i været de siste åra, spesielt i 2022 da salget på Tine-produktene slo nye rekorder.

OPPBEVARING: Melk skal ikke oppbevares hvor som helst, her får du melke-tabbene du bør unngå i sommer. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Tine Iskaffe er skikkelig i vinden og blir stadig mer populær. Melk med smak, som iskaffe og sjokolademelk, har aldri solgt mer i Norge enn i fjor, og Kari og Ola drikker nesten dobbelt så mye smaksatt melk i dag som for ti år siden, skriver pressevakt i Tine, Unni P. Christensen, i en e-post til Dagbladet.

FÅ SMAKER: Flere smaker av Tine iskaffe er utsolgt i butikker i hele landet. Foto: Emma Victoria Hegnar/Dagbladet
FÅ SMAKER: Flere smaker av Tine iskaffe er utsolgt i butikker i hele landet. Foto: Emma Victoria Hegnar/Dagbladet Vis mer

Ikke nok

Hvis man ikke finner sin favoritt i hyllene i butikken, betyr ikke det at varen er ute av produksjon, kan pressevakten i Tine konstatere.

- Tine produserer det vi klarer, men det er rett og slett så høye volumer på Tine iskaffe at vi ikke klarer å produsere nok, skriver Christensen.

I løpet av våren må man derfor smøre seg med tålmodighet hvis man ikke umiddelbart finner sin favorittsmak i butikkhylla.

- Det vil nok ta fram mot sommeren før vi klarer å dekke etterspørselen. Heldigvis har vi mange andre varianter av Tine Iskaffe, både med og uten tilsatt sukker, som skal være tilgjengelig i butikk for iskaffeelskende nordmenn, sier pressevakten.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken skrev Dagbladet at det var avisa Glåmdalen som hadde omtalt denne saken først. Det er feil. Det var avisa Romerikes Blad som først hadde omtalt denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer