Rives ut av hyllene

Butikkjedene opplever en salgsøkning på beredskapsprodukter og regntøy.

SALGSØKNING: Biltema melder om høy økning i salget. Foto: Berit Roald/NTB
SALGSØKNING: Biltema melder om høy økning i salget. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremværet Hans har herjet flere steder i landet de siste dagene, og forårsaket store ødeleggelser enkelte plasser. Nå opplever Biltema, Clas Ohlson og Felleskjøpet en salgsøkning på beredskapsprodukter.

Laila Solberg, pressekontakt i Biltema, forklarer til DinSide at etterspørselen har vært «enorm».

- Vi har sett en tidobling i omsetningen av vannpumper, avtappingsslanger og avløpsrør sammenliknet mot fjoråret. Vi ser også en tidligere oppsving og dobling på presenninger. Salget av lensepumper økte mandag med 1000 prosent eller mer sammenliknet mot samme mandag i fjor.

Hun informerer videre om at regntøy og gummistøvler har hatt en økning på 353 prosent og 236 prosent sammenliknet med i fjor.

I tillegg har TV 2 meldt at XXL har en økning på 500 prosent i salg av regntøy og støvler. Hos Felleskjøpet har de sett en økning på 50 prosent i salget av produkter relatert til dårlig vær.

- Dette gjelder for eksempel støvler, regntøy, emballasje og presenninger. Vi har også solgt mye sandsekker, forteller seniorrådgiver Sigbjørn Vedeld til TV 2.

Anders Wahl, pressekontakt i Clas Ohlson, forteller at de har hatt en enorm etterspørsel på vannpumper de siste dagene.

- Vi har solgt ti ganger så mye som normalt, hatt en dobling i salget av luftavfuktere og økt salget på skotørkere, sier han til DinSide.

Pressekontakten forteller at det har vært størst etterspørsel i områdene nord for Oslo, mens den største salgsøkningen har vært i Alna, Lørenskog, Jessheim, Strømmen, Ski og Kongsberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer