Sexkalendere:

Rives vekk: - Konstant utsolgt

Nordmenn er trolig mer eventyrlystne enn hva en kanskje skulle tro.

SEX: Kalenderen skal angivelig bidra til å «booste» sexlivet til spenningssøkende nordmenn. Foto: Skjermdump / Nytelse.no
SEX: Kalenderen skal angivelig bidra til å «booste» sexlivet til spenningssøkende nordmenn. Foto: Skjermdump / Nytelse.no Vis mer
Publisert

Salget av såkalte sensuelle kalendere, gjerne omtalt som «sex»- eller nytelseskalendere øker betydelig for hvert år.

- Kalenderne flyr rett og slett ut av lageret, sier sexolog hos nettstedet Nytelse.no, Maria Ebbestad lattermildt overfor DinSide, som står bak Norges trolig største erotiske kalender.

- Utsolgt

Etter voldsom respons etter at den første kalenderen først ble lagt ut, så nettstedet seg nødt til å sette i gang produksjon av enda en kalender for å etterkomme den angivelige «lysten» på både kalender og øvrig førjulskos hos sensuelle nordmenn.

- I år har kalenderen konstant vært utsolgt. Den er hovedsakelig tiltenkt par, men også single vil trolig finne mye glede i den nye, oppdaterte kalenderen, tror Ebbestad.

Bak de 24 lukene gjemmer det seg produkter - eller nye muligheter for kos og spenning i ulik form og fasong, som angivelig skal «piffe» opp hyrdestunden eller gjøre koselige alenestunder mer innholdsrike.

20 000 eksemplarer

Kalenderen har tydelig falt i smak hos eksperimentelle nordmenn, dersom en ser blindt på salgstallene fra tidligere år.

Sexologen viser til pandemiåret 2021 som en foreløpig topp, hva gjelder salg av antall eksemplarer.

- Under pandemien så vi generelt en eksplosjon i salget av både julekalendere og sexleketøy, sier hun, og understreker:

- Vi solgte godt over 20 000 eksemplarer av den daværende kalenderen. Det er helt vilt!

Hun forteller at kalenderne selges helt til det er tomt, og selv om tallenes tale for i år foreløpig er usikre, røper hun at alt ser ut til å forsvinne fra hyllene før første luke skal åpnes.

Et julekalenderland

Det er ikke bare erotiske kalendere nordmenn omfavner. Såkalte gourmetjulekalendere har vært en økende trend de siste åra, og de mest populære rives bort. Den franske konditoren Pascal har et par varianter, det samme gjelder for flere mindre, lokale produsenter.

Adventskalenderen til Johan Bülow, med lakriskonfekt, og Summerbirds økologiske godbiter er to andre varianter som pleier å fly ut av hyllene. Når den ordinære kalenderen bikker november, er det stort sett for seint.

Enkelte varianter er allerede utsolgt, og det gjelder for øvrig ikke bare gourmetkalenderne.

Nettbutikken Coolstuffs lager er tømt for Pringles-kalenderen, for dem som liker de amerikanske snacksene, men de har også andre artige varianter som en Baileys-kalender, kaffekalender og popkorn-julekalender.

Er du for seint ute i år også, finnes det alternativer. Meny har kalendere med både lakriskonfekt og sjokoladekonfekt fra Jacobs Utvalgte. Skal du på Meny holder vi likevel en knapp på Lakrislykke-kalenderen fra Jentene på Tunet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer