Strøsand

Rives vekk

Flere butikker opplever høy etterspørsel etter strøsand, og det kan ta flere uker før det er på lager igjen.

GLATT: Det er glatt flere steder, og det fører med seg utfordringer, både for bilister og fotgjengere. Disse tipsene kan lette litt på dem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag våkna mange opp igjen til speilglatte veier etter mildvær og regn på lørdag etterfulgt av minusgrader og snø søndag og natt til i dag.

Dagbladet har den siste uka skrevet flere saker om speilglatte veier, og folk har tilsynelatende flokket til butikkene for å kjøpe strøsand for å gjøre veiene rundt seg litt mer framkommelige.

Solgt mye

Hos Felleskjøpet i Drammen var det tomt for strøsand da Dagbladet var innom mandag.

- Her er det vanligvis fullt med fire forskjellige typer sand. Vi har solgt mye i romjula og nå er det helt tomt, både hos oss og andre leverandører, forteller butikksjef Trygve Dahl.

- Når får dere inn mer?

- I løpet av uka, forhåpentligvis innen torsdag. Jeg har bestilt 20 paller med 20 kilos sekker.

Felleskjøpet sentralt, sier de får inn strøsand fortløpende.

- Både rett før jul, og i romjula har etterspørselen enkelte steder vært så stor at vi i korte perioder har gått tomme før vi har rukket å fylle på fra vårt hovedlager. De aller fleste av våre butikker skal ha både strø- og tinemidler tilgjengelig. Er de tomme, vil det komme påfyll fra vårt hovedlager i løpet av kort tid, forteller Sigbjørn Vedeld, seniorrådgiver kommunikasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer