Semlaburger

- Rives vekk

Fastelavnsburger tar helt av.

BURGER KING: Den amerikanske burgerkjeden har lansert en fastelavnsburger. Foto: Burger King
BURGER KING: Den amerikanske burgerkjeden har lansert en fastelavnsburger. Foto: Burger King Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Burger King i Norge.

Søndag er det fastelavn, som i Norge kanskje assosieres mest med boller delt i to med et tjukt kremlag i midten. Nemlig fastelavnsboller.

Også hurtigmatbransjen ønsker å ta del i feiringen, og Burger King utfordrer den tradisjonelle fastelavnsbolla med en fastelavnsburger.

Ja, du leste riktig.

Semlaburger

I Danmark har burgerkjeden lansert den svenskinspirerte burgeren Semlaburger, og danske har angivelig gått mann av huse for å få tak i den. Semlaburger ble først lansert 2. februar ved ti utvalgte Burger King-kjeder i nabolandet i sør, og det tok ikke mer enn seks timer før den var utsolgt, skriver Ekstra Bladet.

Avisen.dk skriver at burgeren «rives vekk».

Såpass populær er den utradisjonelle burgeren at kjeden ruller den ut i samtlige Burger King-sjapper i Danmark.

- Vi er enormt stolte over at så mange dansker har ønsket å smake på vår Semlaburger, og at våre gjester kommer tilbake for å nyte fastelavnsburgeren, sier Carsten Lambrecht, landssjef for Burger King i Danmark, i en pressemelding.

Foto: Burger King
Foto: Burger King Vis mer

Marsipan, brownie og krem

Semlaburger er ikke en tradisjonell burger med kjøtt, ost og salat, men er snarere enn dessertburger. Fornuftig nok, siden det kjøtt og pisket krem neppe er en god kombo, men hva vet vi.

I stedet består fastelavnsburgeren av lag for lag med kremet marsipan, en tjukk leiv med fyldig brownie og selvsagt pisket krem som pakkes inn av to burgerbrød.

Høres det bedre ut enn den norske fastelavnsbolla? Vel, inntil videre må du til Danmark og Sverige for å prøve den. Det bekrefter Burger King i Norge.

- I Sverige og Danmark har de fastelavnburgere eller semlaburgere i år, men dessverre kommer de ikke hit til Norge denne gangen, sier Olav Bæverfjord, Norgessjef i Burger King, i en kommentar til DinSide.

- Hvor er kremen?

Men ikke alle er like imponert over den elleville burgervarianten.

«En tørr bolle, en «burger» med kladdkake med syntetisk smak og sukkerfylt boksekrem. Den smaker akkurat slik den ser ut», skriver en tydelig misfornøyd tvitrer.

En annen etterspør kremen sin:

«La oss starte med det åpenbare, hvor i helvete er kremen? Kremen er essensiell for semla og det må gjerne være litt stivhet i den, men her er det ikke mye.»

I Danmark koster burgeren 29 danske kroner, drøyt 40 norske, og er i salg fram til 5. mars.

Vi har hørt med Burger King i Norge om de har planer om å lansere «burgeren» her til lands, men har i skrivende stund ikke fått svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer